array(0) {
}
        
    
Menu
0.41%
Τζίρος: 6.41 εκατ.

Reuters: Η Ουκρανία εξετάζει τη μετάβαση από το δολάριο στο ευρώ – Τι λέει ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας

            
The Wiseman
the wise man

Watt+Volt: Πώς η Eurobank κατάσχεσε ακίνητα της Οικογένειας Παπαναγιώτου 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 01.02.2018
Στο Περιστέρι ή στο Μαρούσι το νέο καζίνο και οι νέες business του Γιώργου Λινάτσα
ΕΠΟΜΕΝΟ • 05.02.2018
H ξαφνική συνάντηση Μπόμπολα & Βαρδινογιάννη και τα καλά νέα για την υγεία Έλληνα εφοπλιστή 

Οι κατασχέσεις ακινήτων και η Watt+Volt

Εντυπωσιασμένοι έφυγαν οι πάντες από την προχθεσινή παρουσίαση της Watt+Volt, της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας που ελέγχει η οικογένεια Κώστα Παπαναγιώτου, του πρώην βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ‘90.

Η εταιρεία διοικείται από τον υιό του Αναστάσιο Παπαναγιώτου και έχει εξαιρετικά φιλόδοξα σχέδια παρά τις ατυχίες στην αγορά ακινήτων.

Η εταιρεία που είχε στην ουσία απορροφήσει αξιόλογο τμήμα της πολύ μεγάλης δραστηριότητας του Kώστα Παπαναγιώτου στο χώρο των ακινήτων, η Στάνταρντ Κτηματική ΑΕ, πέρασε πέρυσι στον έλεγχο της Eurobank λόγω ενεργοποίησης ενεχύρων από σύμβαση leasing.

Η Στάνταρντ Κτηματική το 2016 είχε έσοδα από μισθώσεις που ξεπερνούσαν τα δύο εκατ. ευρώ, αλλά είχε και μεγάλο τραπεζικό δανεισμό που στο έφτανε τα 45 εκατομμύρια.

Η δεύτερη γενιά συνεχίζει, πάντως, ακάθεκτη με στόχο τους 500.000 πελάτες στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας εντός τριετίας.

Και κατάλαβε πως το χαμηλό προφίλ που κρατάει τόσα χρόνια δεν ωφελεί όταν έχεις τόσο φιλόδοξα πλάνα.

Κώστας Αρβανίτης – Business Development Manager WATT+VOLT Αναστάσιος Παπαναγιώτου – Πρόεδρος & CEO WATT+VOLT

Ο ΑΔΜΗΕ και οι μεταγραφές από ΔΕΔΔΗΕ

Τα βλέμματα στο χθεσινό πρώτο ραντεβού της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ με τους δημοσιογράφους στο πατάρι του «Black Duck» δεν είχαν πέσει στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Μανούσο Μανουσάκη.

Ναι, πρόκειται για το στενό συνεργάτη του Γιώργου Σταθάκη που τον είχε διορίσει ταυτόχρονα σε δύο θέσεις στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αυτή του αντιπροέδρου του ΟΤΕ και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας! Είχαν επικεντρωθεί στον μυστακοφόρο νεαρό που όλοι προσπαθούσαν να θυμηθούν που τον είχαν ξαναδεί.

Πρόκειται για το νέο αντιπρόεδρο του ΑΔΜΗΕ Γιάννη Μάργαρη ο οποίος είχε περάσει (όταν είχε λίγο πιο ελαφρύ μουστάκι ομολογουμένως!) από τη θέση του αντιπροέδρου του ΔΕΔΔΗΕ, της θυγατρικής της ΔΕΗ στη μέση τάση.

Μόνο που στον ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να περνούσε λίγο δύσκολα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Νίκο Χατζηαργυρίου. Ο Χατζηαργυρίου, που ήταν αριστερός από την εποχή που δεν είχε γεννηθεί ο Γ. Μάργαρης, χαίρει μεγάλης εκτίμησης από ολόκληρη την ενεργειακή αγορά. Ηταν, δε, αντιπρόεδρος της ΔΕΗ από την εποχή Π. Αθανασόπουλου!

Τελειώνει το πάρτι στη ΛΑΡΚΟ

Αυτές τις ημέρες, όμως, ο Γιώργος Σταθάκης έχει άλλους πονοκεφάλους. Μετά και τη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ο χρόνος αρχίζει να μετράει αντίστροφα για την ΛΑΡΚΟ η διοίκηση της οποίας κρύβονταν για χρόνια πίσω από τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα.

Τώρα, και με τη βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, πρέπει στη ΛΑΡΚΟ να βρουν 135,8 εκατ. ευρώ για να τα επιστρέψουν στο δημόσιο αφού ήταν «παράνομη κρατική ενίσχυση».

Αν μάλιστα το δημόσιο δεν θα ανακτήσει, είτε πουλώντας ολόκληρη τη βιομηχανία, είτε τμήματά της, τότε όλοι εμείς θα πληρώνουμε καθημερινό πρόστιμο στην Ε.Ε.

Είναι σίγουρο πως τις επόμενες ημέρες θα βγουν τα μεγάλα μαχαίρια γιατί η ΛΑΡΚΟ αρμέγεται εδώ και δεκαετίες διακομματικά. Κάποια στιγμή ψοφάει η αγελάδα! Και μια ψόφια αγελάδα ξέρετε πόσο πουλιέται!

the wise man
the wise man
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Reuters: Η Ουκρανία εξετάζει τη μετάβαση από το δολάριο στο ευρώ – Τι λέει ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας
Υφυπουργείο Ναυτιλίας Κύπρου: Παράταση έως 2 Ιουνίου για δύο υποτροφίες για γυναίκες
Σάμος: Φλέγεται ο ΧΥΤΑ – Αδιευκρίνιστη η αιτία της πυρκαγιάς (βίντεο)
Το ChatGPT σκοτώνει το Google Shopping: Το τέλος του παραδοσιακού ηλεκτρονικού εμπορίου
Σύγκρουση ηλεκτρικού αυτοκινήτου, εγκλωβισμός επιβάτη
Ιμάμογλου – Χ: Η Τουρκία δεν ξεμπλοκάρει το λογαριασμό του – Αντιρρήσεις εκφράζει το X
Eurobank: Πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου στο squeeze out για τις μειοψηφίες στην Ελληνική Τράπεζα
Μια Μις Ιανουάριος για ρεκόρ –Τολμηρό έργο της Μαρλίν Ντιμά, το ακριβότερο γυναίκας σε δημοπρασία
Evalend Shipping (Κρίτων Λεντούδης): Παρήγγειλε άλλα δύο πλοία και έφτασε τα 32 υπό ναυπήγηση, αξίας 3,3 δισ. δολάρια
Titan: Θετικό ξεκίνημα της χρονιάς με αύξηση πωλήσεων και λειτουργικής κερδοφορίας – Πρόταση για μέρισμα €3,00 ανά μετοχή