ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μέτρα για να σταματήσει ο ανελέητος πόλεμος τιμών στα σουπερμάρκετ της Γαλλίας θα παρουσιάσει η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σε μια προσπάθεια να εξισορροπηθούν αφενός μεν οι διαμαρτυρίες των αγροτών που αισθάνονται ότι δεν παίρνουν τα χρήματα που θα έπρεπε για την παραγωγή τους και αφετέρου η αγανάκτηση των πολιτών που αισθάνονται ότι έχουν χάσει την αγοραστική δύναμή τους.
Σύμφωνα με τον γαλλικό ΟΓΑ, το 30% περίπου των Γάλλων αγροτών βγάζουν λιγότερα από 350 ευρώ το μήνα, ενώ το μέσο ετήσιο εισόδημα είναι μόλις 15.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, πολλές οικογένειες στη Γαλλία δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, όπως φάνηκε και από τις σκηνές χάους που διαδραματίστηκαν στα καταστήματα της αλυσίδας Intermarche, όταν έβγαλε σε προσφορά -70% τη Nutella.

Σημειώνεται ότι στη Γαλλία είναι παράνομη η πώληση προϊόντων κάτω από την τιμή κόστους, με εξαίρεση κάποιες περιόδους εκπτώσεων.
Σύμφωνα με τη γαλλική Le Figaro, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα περιλαμβάνουν αυστηρότερους κανονισμούς κατά των καταστημάτων που πωλούν σε τιμές κάτω του κόστους, αλλά και μέτρα στήριξης των αγροτών ώστε να είναι σε θέση να διαπραγματευτούν καλύτερες τιμές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Jefferies για Trastor: Buy με στόχο €1,27 για το νέο real estate story της Αθήνας
- Νέα διεθνής διάκριση για τη δρ. Θάλεια Πετροπούλου, Διευθύντρια Xειρουργό του Metropolitan General
- Συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Τα assets του Ισραήλ καταγράφουν τις χειρότερες επιδόσεις – Βουτιά άνω του 12% για τον Tel Aviv 35
- Ideal Holdings: Στα €3,20 η ανώτατη τιμή διάθεσης των προσφερόμενων μετοχών των Attica Πολυκαταστήματα για την εισαγωγή στο Euronext

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.