• Business

    «Διαζύγιο» Eurobank – Μονοκρούσου: Όλο το παρασκήνιο

    monokrousos

    Πλάτων Μονοκρούσσος


    Ο Πλάτωνας Μονοκρούσος εγκαταλείπει τις επόμενες μέρες την Eurobank για να αναλάβει επικεφαλής των δύο funds που ιδρύει στην Ελλάδα η Braven Howard, ένα από τα μεγαλύτερα hedge fund στην Ευρώπη. Τα δύο funds, που θα δραστηριοποιηθούν προσεχώς στην χώρα μας θα εστιάσουν το real estate και στις μετοχές. Συγκεκριμένα θα επενδύουν σε επιλεγμένες ελληνικές εταιρείες (μετοχές) και σε ακίνητα, που θα τα διαχειρίζεται ο ιδρυτικός εταίρος του Brevan Howard, ο κ. Τρύφωνας Νάτσης.

    Τρύφων Νάτσης

    Τον κ. Μονοκρούσο τον συνδέει φιλία χρόνων με τον κ. Νάτση και έτσι όταν του ζητήθηκε να τεθεί επικεφαλής του εγχειρήματος στην Ελλάδα, πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την θέση του επικεφαλής οικονομολόγου που κατείχε τα τελευταία χρόνια στην Eurobank.

    Το «διαζύγιο» Eurobank – Μονοκρούσου, πάντως –όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές είναι «βελούδινο». Ο κ. Μονοκρούσος είχε από καιρό ενημερώσει  την διοίκηση της τράπεζας για την πρόθεση του να αποχωρήσει στο τέλος Ιανουαρίου.

    Το Brevan Howard ιδρύθηκε το 2002 από τον Αλαν Χάουαρντ και τους Jean-Philippe Blochet, τον Chris Rokos, τον James Vernon και τον Trifon Natsis. Το όνομα της εταιρείας δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τμήματα των τελευταίων ονομάτων των συνιδρυτών. Τα υπό διαχείριση στοιχεία ενεργητικού είναι της τάξης των 20 δις δολαρίων.

    Πλάτων Μονοκρούσος.Οικονομολογος Eurobank

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Λογοθέτης: Κόκκινη κάρτα από την ΤτΕ για την άδεια διαχείρισης δανείων. Ποιοι αγοράζουν τα ενεργειακά «ασημικά» του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις στο Banking: Αίτημα για τραπεζική άδεια στην ΤτΕ από τον ΟΤΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιες είναι οι δύο νέες τράπεζες που έρχονται στο προσκήνιο. Γρίφος οι προθέσεις της οικογένειας Βαρδινογιάννη 



    ΣΧΟΛΙΑ