• Business

    Αλέξανδρος Καραφυλλίδης: Mύθος …η νέα Tuborg Lemon Soda


    Με το λανσάρισμα της νέας Tuborg Lemon Soda και με την ανανεωμένη ετικέτα των γνωστών brands μπύρας που ήδη διαθέτει στην εγχώρια και διεθνή αγορά, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία φιλοδοξεί να αυξήσει το μερίδιο της στην άκρως ανταγωνιστική αγορά της μπύρας.

    Με 18 εμπορικά σήματα εκ των οποίων τα 10 παράγονται στην Ελλάδα, στόχος του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας, κ. Αλέξανδρου Καραφυλλίδη -ο οποίος ανέλαβε τη θέση μετά τη συγχώνευση της εταιρίας με τη Μύθος Ζυθοποιία, όπου επίσης κατείχε τη θέση του Διευθ. Συμβούλου- είναι να καινοτομήσει με νέα ποιοτικά προϊόντα που θα καλύπτουν τις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.

    Με την προσθήκη φυσικού χυμού λεμονιού στην γνωστή μάρκα σόδας Tuborg η εταιρία δημιούργησε ένα νέο καινοτόμο αναψυκτικό για τους καταναλωτές.

    Η Mythos, με νέα ετικέτα και νέα φιάλη easy open πρωτοποριακή για την εγχώρια αγορά φιλοδοξεί να κερδίσει εκ νέου την προτίμηση του κοινού, ενώ ανανεώθηκε και η εικόνα των προϊόντων FIX Dark και FIX Weiss για τους πιο μυημένους οπαδούς της μπύρας.

    Εργοστάσιο Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στη Σίνδο
    Εργοστάσιο Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στη Σίνδο

    H Ολυμπιακή Ζυθοποιία διαθέτει 2 ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής δυναμικότητας 2,2 εκατ εκατόλιτρων ετησίως, στη Σίνδο και τη Ριτσώνα, όπου εκτός από τις μπύρες Μythos και FIX, παράγει ακόμη τις Kaiser και Henninger.

    Παράλληλα, εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες, όπως η δανέζικη Carlsberg, η μεξικάνικη Corona Extra, οι ιρλανδικές μπύρες  Guinness και Kilkenny, η βέλγικη Grimbergen, η βαυαρικής προέλευσης weissbier Schneider Weisse, ο ιρλανδικός μηλίτης Magners και ο ανθρακούχος μηλίτης Somersby.

    Ταυτόχρονα, η εταιρεία παράγει, διαθέτει και διανέμει στην ελληνική αγορά τα κορυφαία σήματα Tuborg Club Soda και Tuborg Tonic Water.

    Με ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών, προμηθευτών και σημείων πώλησης, η εταιρία δραστηριοποιείται σε 40 χώρες.

    Το Νοέμβριο του 2014 η Ολυμπιακή Ζυθοποιία συγχωνεύτηκε με την Μύθος Ζυθοποιία του ομίλου Carlsberg, ο οποίος και απέκτησε το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρίας αφήνοντας το 49% στους παλαιούς μετόχους -Γιάννη Χήτο και αδελφούς Γκρέκη.



    ΣΧΟΛΙΑ