ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Υποδανεισμένο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος τον ελληνικό τουριστικό κλάδο, επισημαίνοντας ότι ο τουρισμός αντιπροσωπεύει ήδη το 20% του ΑΕΠ της χώρας, αλλά τα συνολικά δάνεια του κλάδου δεν υπερβαίνουν τα 8 δισ. ευρώ, σε σύνολο 100 δισ. δανείων επιχειρήσεων συνολικά για την ελληνική οικονομία.
Ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ επισήμανε ταυτόχρονα πως το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στον τουρισμό δεν ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της τουριστικής κίνησης για το 2018, ο κ. Ρέτσος σημείωσε πως τον Νοέμβριο σημειώθηκε αύξηση 4% στον προγραμματισμό θέσεων για το 2018, έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2016.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΤΑΔ: Προτιμητέος επενδυτής η κοινοπραξία «EVERGOOD – Γευσήνους» για τη μίσθωση της Ακτής Βουλιαγμένης – Επιβεβαίωση mononews
- Η Σαμπαλένκα «απογειώνεται» με Emirates
- Sony: Mega deal $3 δισ. με το ταμείο GIC για την εξαγορά μουσικών δικαιωμάτων
- Υποτροφία της Seanergy Maritime του Σταμάτη Τσαντάνη στο Alba
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.