ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
NAVTEX για τη διεξαγωγή ερευνών που σχετίζονται με την πόντιση του τηλεπικοινωνιακού καλωδίου EMC (East to Med Corridor) εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία.
Σύμφωνα με τη NAVTEX, το πλοίο «KOBI RUEGG» πρόκειται να πραγματοποιήσει γεωφυσικές έρευνες για το καλώδιο East to Med Corridor εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά το διάστημα από τις 2 έως τις 15 Νοεμβρίου 2026.
Πώς αντέδρασε η Άγκυρα
Σε απάντηση στην κυπριακή NAVTEX, η Τουρκία εξέδωσε δική της NAVTEX, με την οποία αμφισβητεί την κυπριακή ΑΟΖ και ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή βρίσκεται εντός της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο».
H Άγκυρα επαναλαμβάνει ότι δεν αναγνωρίζει την «ελληνοκυπριακή διοίκηση», χαρακτηρίζοντας τις ενέργειές της ως «προσπάθειες νομιμοποίησης των παράνομων διεκδικήσεων της ελληνοκυπριακής διοίκησης».
Στην ανακοίνωσή της, η Τουρκία υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες «είναι άκυρες και δεν έγιναν ούτε πρόκειται να γίνουν αποδεκτές από την Τουρκία».
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισπανία: Νέα έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για κονδύλια 111,6 εκατ. ευρώ στη γραμμή Μαδρίτης – Σεβίλλης μετά το δυστύχημα με 69 νεκρούς
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Πρόταση για επαγγελματικές μισθώσεις 6+3 ετών και υποχρεωτική τριετή παράταση
- Citi για Coca-Cola HBC: Τα σενάρια για τη μετοχή από τον κίνδυνο στη Ρωσία
- Κρήτη: Φωτιά στη Σητεία Λασιθίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.