ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την έγκριση της συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρείας «Ευρώπη Holdings Α.Ε.» από την «CrediaBank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία» προβλέπει απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια.
Σύμφωνα με την απόφαση, με αριθμό πρωτοκόλλου 4309759 ΑΠ, εγκρίνεται η συγχώνευση των δύο ανωνύμων εταιρειών, βάσει των διατάξεων του άρθρου 16 του νόμου 2515/1997, των άρθρων 6-21, 30-34 και 140 παρ. 3 του νόμου 4601/2019, καθώς και των σχετικών διατάξεων του νόμου 4548/2018.
Η έγκριση δίνεται σε εφαρμογή των αποφάσεων των έκτακτων γενικών συνελεύσεων των μετόχων των δύο εταιρειών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 23 Οκτωβρίου 2026, καθώς και της συμβολαιογραφικής πράξης συγχώνευσης με αριθμό 52.297/23-10-2026.
Παράλληλα, με την ίδια απόφαση εγκρίνεται η τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της CrediaBank, το οποίο αφορά το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, ως συνέπεια της συγχώνευσης και σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της στις 23 Οκτωβρίου.
Στο σκεπτικό της απόφασης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης της 16ης Σεπτεμβρίου 2026, οι εκθέσεις ορκωτών ελεγκτών των εταιρειών PwC, TMS, KPMG και BDO, καθώς και οι εκθέσεις των διοικητικών συμβουλίων προς τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων.
Επιπλέον, αναφέρεται έγγραφο της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με το οποίο η συγκεκριμένη συγχώνευση δεν υπόκειται σε έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Η απόφαση προβλέπει, τέλος, την καταχώρισή της στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και τη δημοσίευση ανακοίνωσης για την καταχώριση στον διαδικτυακό τόπο του ΓΕΜΗ.
Διαβάστε επίσης
Φάμπιο Πανέτα (ΕΚΤ): Ίσως χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων για να τιθασευτεί ο πληθωρισμός
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παύλος Μαρινάκης: «Θα προχωρήσει χωρίς καμία υποχώρηση» η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου
- ΕΚΤ: Ξεκινά η διαδικασία ανεύρεσης διαδόχου του Φίλιπ Λέιν
- Μεγάλου (Πειραιώς): «Η ανάπτυξη του Ομίλου έχει εύρος και βάθος» – Πάνω από 3 δισ. ευρώ ο νέος στόχος πιστωτικής επέκτασης
- Γλυφάδα: Συνελήφθη στη Λευκάδα ο αξιωματικός για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια πρώην του
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.