Το Grand Prix της Σιγκαπούρης στους δρόμους της Μαρίνα Μπέι πρόσφερε για άλλη μια φορά έναν εξοντωτικό αγώνα υπό το έντονο τεχνητό φως, όπου η στρατηγική, η διαχείριση των ελαστικών και η απόλυτη συγκέντρωση έκριναν το τελικό αποτέλεσμα.
Η ζέστη και η αποπνικτική υγρασία δοκίμασαν τα όρια οδηγών και μονοθεσίων, με τις καταπονήσεις στη φυσική κατάσταση να είναι ακραίες σε κάθε γύρο. Οι συνεχείς ανακατατάξεις στις ζώνες των pit stop και οι κρίσιμες αποφάσεις για το πότε θα αλλαχθούν τα ελαστικά δημιούργησαν έντονες μάχες στο κέντρο της κατάταξης. Παράλληλα, οι στενοί τοίχοι δεν άφηναν κανένα περιθώριο λάθους, τιμωρώντας άμεσα κάθε υπερβολή στα φρεναρίσματα.
Η αξιοπιστία των μονοθεσίων και η απόδοση στις εξόδους των αργών στροφών έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην τελική έκβαση, με το Φερστάπεν να παίρνει την πρώτη του νίκη εκεί συνδυάζοντας σταθερό ρυθμό και ακρίβεια σε μια από τις πιο απαιτητικές διαδρομές του πρωταθλήματος.
Ο διεθνής Τύπος αποθεώνει τον Μαξ Φερστάπεν για την απόλυτη κυριαρχία του στους δρόμους της Μαρίνα Μπέι, χαρακτηρίζοντας την εμφάνισή του αλάνθαστη και «σεμινάριο οδήγησης» σε έναν από τους πιο εξαντλητικούς αγώνες της χρονιάς.
Ειδικά τα βρετανικά και ολλανδικά μέσα στέκονται στην ψυχραιμία με την οποία διαχειρίστηκε την πίεση και τις προκλήσεις των τεχνικών κανονισμών, διατηρώντας ακλόνητο ρυθμό μέχρι την καρό σημαία. Παράλληλα, τα Ιταλικά μέσα αναγνωρίζουν τη σταθερότητα του Σαρλ Λεκλέρ στη 2η θέση, εκφράζοντας ωστόσο προβληματισμό για το χαμένο έδαφος του Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος υπέπεσε σε κρίσιμο λάθος.
Εκτενή εγκώμια συγκεντρώνει ο νεαρός Κίμι Αντονέλι για το βάθρο της 3ης θέσης και την εξαιρετική διαχείριση της στρατηγικής του, διευρύνοντας το προβάδισμά του στη μάχη του τίτλου. Τέλος, έντονη κριτική ασκείται στη McLaren για τις χαμένες ευκαιρίες σε ένα Grand Prix γεμάτο στρατηγικές παγίδες.




























Διαβάστε επίσης:
F1 Σιγκαπούρη, sprint: Νίκη Φερστάπεν υπό βροχή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- AEGEAN: Ο Μιχάλης Κουβελιώτης αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος
- Νόμπελ Οικονομίας 2026: Στους Ρόμπερτ Χολ και Μάικλ Γούντφορντ το βραβείο
- Χατζηδάκης: Την Τετάρτη τα μέτρα για πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης – Δύσκολος αλλά εφικτός στόχος η αυτοδυναμία
- ΔΕΗ 3×3 Street Basketball: Η ενέργεια του 3×3 ταξίδεψε για τέταρτη συνεχή χρονιά σε όλη την Ελλάδα
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Σούπερ μάρκετ: Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, Μασούτης, Παντελιάδης στη μάχη εκατομμυρίων για την επόμενη ημέρα
Γλυφάδα: Ποιος ήταν ο 52χρονος Ν.Γ. που εκτελέστηκε με 8 σφαίρες – Οι σχέσεις με τον «Θαμνάκια» και τη Greek Mafia

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.