ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χαρδαλιάς: «Σε μια εποχή που η αξιοπιστία των θεσμών δοκιμάζεται, απαντάμε με διαφάνεια» – Χρυσό Βραβείο για την Περιφέρεια Αττικής στα Compliance Awards 2026
Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά υπεγράφη, στα γραφεία του Αναπτυξιακού Οργανισμού της «Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε.», η σύμβαση για την ανακατασκευή της παιδικής χαράς στον Λόφο Φινόπουλου (Λόφο Εθνικής Αντίστασης) πλησίον του Πεδίου του Άρεως.
Στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου, ασφαλούς και λειτουργικού χώρου παιχνιδιού, που θα ενισχύσει τον χαρακτήρα του πάρκου ως σημείου συνάντησης και αναψυχής για τα παιδιά και τους γονείς τους, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της Περιφέρειας για την ανάδειξη, την αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των δημόσιων χώρων πρασίνου της Αττικής
Το έργο, ύψους 321.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, το οποίο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας και εκτελείται από τη «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», θα παραδοθεί εντός των επόμενων 12 μηνών. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η εγκατάσταση νέου εξοπλισμού παιδικής χαράς, αστικού εξοπλισμού και ασφαλών δαπέδων. Η σύμβαση υπεγράφη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε.» Γιώργο Κορμά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας που αναλαμβάνει την κατασκευή του έργου.
76 έργα ενίσχυσης πρασίνου και αστικών υποδομών από τη Περιφέρεια – 46 παρεμβάσεις σε μεγάλα Μητροπολιτικά Πάρκα
Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς: «Η ανακατασκευή της παιδικής χαράς στον Λόφο Φινοπούλου είναι μια ακόμη ουσιαστική παρέμβαση στο ευρύτερο σχέδιό μας για την αναβάθμιση των δημόσιων χώρων και των χώρων πρασίνου της Αττικής. Σε ένα σημείο που αποτελεί νοητή συνέχεια του Πεδίου του Άρεως, δημιουργούμε έναν σύγχρονο, ασφαλή και φιλικό χώρο για τα παιδιά και τις οικογένειες, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον χαρακτήρα του πάρκου ως ζωντανού πυρήνα αναψυχής μέσα στην πόλη.
Το Πεδίον του Άρεως βρίσκεται στο επίκεντρο μιας συνολικής προσπάθειας αισθητικής, λειτουργικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης, μαζί με το Αττικό Άλσος και το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Συνολικά, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα 76 έργων πρασίνου και αστικών υποδομών, προϋπολογισμού άνω των 409 εκατ. ευρώ, με 46 παρεμβάσεις στα μεγάλα μητροπολιτικά πάρκα. Ήδη 32 έργα έχουν ολοκληρωθεί, εκτελούνται ή δημοπρατούνται, ενώ ακόμη 44 ωριμάζουν ώστε να περάσουν στη φάση της υλοποίησης έως το τέλος του 2028.
Για εμάς, το πράσινο δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα. Και με κάθε έργο θέλουμε να επιστρέφουμε στους πολίτες δημόσιους χώρους ασφαλείς, ανοιχτούς, ανθρώπινους και πραγματικά ζωντανούς».
Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστη, επίσης, η Γενική Διευθύντρια της «Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε.» Έφη Φιλιοπούλου.
Διαβάστε επίσης:
Στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ – Οι επαφές του Πρωθυπουργού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σίλια Κριθαριώτη και Χάιντι Κλουμ στο Vogue World στο Μιλάνο
- Truth Social: Σάλος για την επί πληρωμή «πρόωρη» πρόσβαση στις αναρτήσεις Τραμπ που ανεβοκατεβάζει την Wall Street
- Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα βάζει τη στέγαση και την κοινωνική προστασία στο κέντρο της διεθνούς συζήτησης»
- Έντοκα γραμμάτια: Στο 2,58% η απόδοση στη δημοπρασία των 400 εκατ. ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.