array(0) {
}
        
    
Menu
0.26%
Τζίρος: 220.70 εκατ.

Πετρέλαιο: Στα 100 δολάρια το βαρέλι υποχώρησε το Brent

Βρυχάται ο Μπαλτάκος! Προαναγγέλλει νέο δεξιό κόμμα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας άφησε ο νομικός και πρώην γενικός γραμματέας της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Τάκης Μπαλτάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣKAΪ. “Υπάρχουν συζητήσεις, ανιχνεύσεις και ζυμώσεις πολλών ανθρώπων, που έχουν την ίδια άποψη. Πως πρέπει, δηλαδή, στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, επειδή η Νέα Δημοκρατία με […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανέξοδη αντιπολίτευση για τις συλλογικές συμβάσεις: Ομόφωνο «ναι» από εκπροσώπους εργοδοτών – εργαζομένων, «όχι» από τα κόμματα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαχρονικές οι ευθύνες σύμφωνα με πηγές της ΝΔ
ΠΑΣΟΚ: Διαψεύδει πως είναι θετικό στην αύξηση του ορίου εισόδου των κομμάτων στη Βουλή

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας άφησε ο νομικός και πρώην γενικός γραμματέας της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Τάκης Μπαλτάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣKAΪ.

“Υπάρχουν συζητήσεις, ανιχνεύσεις και ζυμώσεις πολλών ανθρώπων, που έχουν την ίδια άποψη. Πως πρέπει, δηλαδή, στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, επειδή η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κινείται αποφασιστικά πλέον προς το Κέντρο και μετατρέπεται σε ένα αμιγώς Κεντρώο κόμμα, απαραίτητο είναι η χώρα να έχει και δεξιό κόμμα, όπως έχουν όλες ανεξαιρέτως οι ευρωπαϊκές χώρες”, σημείωσε ο κ. Μπαλτάκος.

maximoubaltako324snewnew
Τάκης Μπαλτάκος, πρώην Γενικός Γραμματέας της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

“Πιθανό…Δεν είναι βεβαιότητα. Οι συζητήσεις γίνονται για να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει σύμπνοια πολλών ανθρώπων. Ανάγκη κατά την άποψή μου και κατά την άποψη των ανθρώπων που μιλάμε υπάρχει. Εάν υπάρξει σύμπνοια, βεβαίως θα γίνει. Ο κ. Καμμένος είναι δεξιό κόμμα, αλλά έχει πολύ μικρό ποσοστό. Η εκτίμησή μου είναι ότι ένα τέτοιο κόμμα μπορεί να πάρει ένα ποσοστό της τάξης του 10% με 12%”, ανέφερε, όταν κλήθηκε να σχολιάσει κατά πόσο οι συζητήσεις αυτές μπορεί να μετουσιωθούν σε κομματικό σχηματισμό.

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει και περίπτωση συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο πρώην γενικός γραμματέας της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι: “Γιατί όχι; Ο κ. Καμμένος θα έπρεπε να συνεργάζεται με ευρύτερους χώρους και όχι να είναι στο 3,6%….Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ψηφοφόροι άκρα δεξιά στο ποσοστό αυτό. Η μεγάλη πλειοψηφία είναι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι απογοητεύτηκαν, εκνευρίστηκαν και θέλουν να εκδικηθούν”.

Σύμφωνα με τον τον κ. Μπαλτάκο, το πρόσωπο που θα μπορούσε ηγηθεί της κίνησης δε θα πρέπει να είναι πολιτικό. “Ο αρχηγός του κόμματος δεν πρέπει να είναι πολιτικός κατά την άποψή μου, τουλάχιστον όχι εν ενεργεία, έχει πέσει η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος με τόσα χρόνια μνημόνιο”, ανέφερε, προτείνοντας ως επικεφαλής και τον επίτιμο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας Φράγκο Φραγκούλη.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στις τοποθετήσεις του κ. Μπαλτάκου ήταν άμεση. “Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μπαλτάκος μπαίνει στον κόπο να ιδρύσει κόμμα και δεν εντάσσεται απευθείας στη Χρυσή Αυγή, της οποίας εξάλλου είναι προνομιακός συνομιλητής”, τόνιζαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων.

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλη η αλήθεια για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Παναθηναϊκό: Η παρουσία του στη Λεωφόρο, οι τεράστιες επενδύσεις, τα χαμένα σχέδια για γήπεδο

Γιατί ο Γιάννης Αλαφούζος ίδρυσε νέα εταιρεία – Ποιος είναι ο CEO

Οι super ΕΛΧΑ-ΒΙΟ-Coca Cola, όλη η αλήθεια για Βαρδινογιάννη και ΠΑΟ, οι νέες business Τανισκίδη, η εξομολόγηση του Κυπαρίσση, η εθνική ντροπή στη Βουλή, οι αμαζόνες του Παπασταύρου, το 20 του Πασχάλη Διαμαντίδη και το κάλεσμα της Βαγιωνή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ δίνει προθεσμία έως τις 4 Ιουλίου στην ΕΕ για επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ
Συνάντηση της Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη
Ρούμπιο: Ενέκρινε πωλήσεις όπλων αξίας 5,8 δισ. δολαρίων για χώρες της Μέσης Ανατολής
Οι ΗΠΑ καλούν το Ιράν να αποφυλακίσει τη βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί
Νίκος Δένδιας από Λισσαβώνα: Εξαιρετικές οι σχέσεις Ελλάδας-Πορτογαλίας
Νικήτας Κακλαμάνης: «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποτελεί φάρο πίστης, ενότητας και προσφοράς για τον απανταχού Ελληνισμό»
Τουρκία: Μέσω του ψευδοκράτους αμφισβητεί στον ΟΗΕ τη συμφωνία Κύπρου-Αιγύπτου για τους υδρογονάνθρακες
Pulse: Απώλειες 1,5 μονάδας για τη ΝΔ, στο 29,5% – Σταθερό το ΠΑΣΟΚ, τι δείχνει για Καρυστιανού και Τσίπρα
Λάνα Ζωχιού (εκπρόσωπος ΥΠΕΞ): Θα είμαστε έτοιμοι νωρίτερα από οποιαδήποτε άλλη ελληνική Προεδρία
AFP: Έρευνα των ευρωπαίων εισαγγελέων κατά του Μπαρντελά της γαλλικής ακροδεξιάς για κονδύλια της ΕΕ