ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Βρετανία δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με άλλες χώρες για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την Τεχνητή Νοημοσύνη, μετά τις ολοένα και πιο έντονες προειδοποιήσεις ότι η ταχύτητα ανάπτυξης της τεχνολογίας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές και μη αναστρέψιμες συνέπειες.
Η Λουίζ Χέιγκ, πρώτη υπουργός της κυβέρνησης και ουσιαστικά αναπληρώτρια του πρωθυπουργού Άντι Μπέρναμ, δήλωσε ότι το Λονδίνο θα «λάβει υπόψη τις προειδοποιήσεις» όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης της ΤΝ και θα είναι έτοιμο να συνεργαστεί με διεθνείς εταίρους, με προτεραιότητα τη δημόσια ασφάλεια και την εθνική ασφάλεια.
Η παρέμβαση έρχεται λίγες ημέρες μετά την έκκληση του διευθύνοντος συμβούλου της Anthropic, Ντάριο Αμοντέι, για επιβράδυνση της ανάπτυξης των πιο προηγμένων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης. Την πρόταση στήριξαν ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, και ο Έλον Μασκ.
Η βρετανική κυβέρνηση, πάντως, υπογραμμίζει ότι η ΤΝ διαθέτει τεράστιες δυνατότητες, από τον μετασχηματισμό των δημόσιων υπηρεσιών και την ενίσχυση των επιχειρήσεων έως την επιτάχυνση επιστημονικών ανακαλύψεων.
Ο υπουργός ΤΝ, Κανίσκα Ναραγιάν, έχει ήδη δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα είναι αποφασιστική απέναντι στους κινδύνους της τεχνολογίας, καλώντας τις εταιρείες ανάπτυξης ΤΝ να συνεργαστούν με το βρετανικό Ινστιτούτο Ασφάλειας Τεχνητής Νοημοσύνης.
Η στάση του Λονδίνου διαφοροποιείται από εκείνη του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απέρριψε τη Δευτέρα τις εκκλήσεις για αυστηρότερους περιορισμούς, χαρακτηρίζοντας τις ανησυχίες για υπαρξιακούς κινδύνους από την ΤΝ «φάρσα».
Την ίδια ώρα, οι προειδοποιήσεις εντός της ίδιας της τεχνολογικής βιομηχανίας πληθαίνουν. Ο ερευνητής Μπιλάλ Τσουγκτάι, που αποχώρησε πρόσφατα από την Google DeepMind, δήλωσε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την πορεία της τεχνολογίας και ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να προκαλέσει την καταστροφή της ανθρωπότητας.
Διαβάστε επίσης:
BofA: Οι αποδόσεις των ομολόγων γίνονται ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αγορές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Tutu Deals χορηγός ονοματοδοσίας της ΠΑΕ Κηφισιά
- FAZ: Από την κρίση των μνημονίων στο χρηματιστηριακό ράλι – Γιατί οι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα
- Σερβία: Υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές με το κίνημα των φοιτητών ο θρύλος της Euroleague Ντέγιαν Μποντίρογκα
- Μπαφές: Οι Αγγελόπουλοι έχουν «ματώσει» – Συνεχίζονται τα έργα στο ΣΕΦ δεν θα επιστρέψουμε στο 2026
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.