ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται στις εξελίξεις σχετικά με το μέλλον της τράπεζας Banca Monte dei Paschi di Siena, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο ανταγωνιστικών προσφορών εξαγοράς.
«Είναι θέμα της αγοράς και η κυβέρνηση, επί του παρόντος, δεν έχει κανέναν ρόλο να διαδραματίσει», δήλωσε η Μελόνι στους δημοσιογράφους την Παρασκευή. «Όταν αναλάβαμε την κυβέρνηση, η Monte Paschi ήταν ένα πρόβλημα και σήμερα είναι αντικειμενικά ένα διαμάντι, το οποίο, στην πραγματικότητα, βρίσκεται στο επίκεντρο σημαντικού ενδιαφέροντος».
Η ιταλική κυβέρνηση κατέχει σήμερα ένα μικρό ποσοστό στη Monte Paschi, περίπου 5%.
Η τράπεζα, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία απορρόφησης της ανταγωνίστριας Mediobanca SpA, μετά την εξαγορά της πέρυσι, βρίσκεται αντιμέτωπη με εχθρική δημόσια πρόταση εξαγοράς από την Intesa Sanpaolo SpA.
Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την προσφορά, η Monte Paschi πρότεινε πρόσφατα την εξαγορά των ανταγωνιστριών Banco BPM και Banca Generali, έναντι συνολικού τιμήματος 34 δισ. ευρώ (40 δισ. δολάρια). Η κίνηση έχει σχεδιαστεί με στόχο να διπλασιάσει την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας.
Διαβάστε επίσης
Ομόλογα: Παγκόσμιο sell-off στέλνει τις αποδόσεις του 10ετούς αμερικανικού κοντά στο 5%
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.