Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Σε επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους 40 τρισεκατομμυρίων γουόν (28,6 δισεκατομμύρια δολάρια) προχωρά η SK Hynix, εν μέσω άνθησης της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα σχέδια επιστροφής μετοχών της εταιρείας στους μετόχους, αναμένονται με ανυπομονησία από τους επενδυτές ως νέα άμυνα ενάντια στην αναπόφευκτη υποχώρηση των μετοχών των τσιπ.

1

Η εταιρεία ανέφερε ότι θα επαναγοράσει έως και 24 εκατομμύρια ίδιες μετοχές μεταξύ 20 Αυγούστου και 19 Νοεμβρίου, σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε σήμερα στις ρυθμιστικές αρχές.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία δημιουργεί ρεκόρ ταμειακών ροών καθώς η ζήτηση για Τεχνητή Νοημοσύνη πιέζει την προσφορά για μνήμες.

Καθώς επιβραδύνονται τα κέρδη, οι επαναγορές και τα μερίσματα θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον επόμενο καταλύτη για τον τεχνολογικό κολοσσό, και ενδεχομένως ένα κατώτατο όριο για τις μετοχές, καθώς οι traders κοιτάζουν πέρα ​​από την κορύφωση της αύξησης των κερδών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Samsung Electronics και της SK Hynix υποχώρησαν σήμερα περισσότερο από 7% στη Σεούλ.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά τις απώλειες των αμερικανικών εταιρειών κατασκευής τσιπ, οι οποίες οδήγησαν τον Philadelphia Semiconductor Index σε πτώση 5% την Τρίτη, στη χειρότερη συνεδρίασή του από τα τέλη Ιουλίου.

Ο δείκτης των μετοχών του κλάδου στην Ασία υποχώρησε κατά 3,5%.

Διαβάστε επίσης: 

Apple: Αλλάζει το App Store στην Ευρώπη – Καταργεί τη χρέωση ανά εγκατάσταση

Ντόναλντ Τραμπ: Αναστέλλει για τρεις ημέρες τους τελωνειακούς δασμούς 50% σε βάρος του Καναδά

Disney εναντίον Τραμπ: Στα δικαστήρια για τις τηλεοπτικές άδειες – Ο παράγοντας Τζίμι Κίμελ και η «εκστρατεία αντιποίνων»