ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στα Στενά του Ορμούζ, καθώς πλοίο επλήγη από άγνωστο βλήμα κατά τη διάρκεια της διέλευσής του, σύμφωνα με το βρετανικό Κέντρο για την Ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας (UKMTO).
Λίγο μετά τη δήλωση του Ιράν ότι θα περάσει σε πλήρη επίθεση και ετοιμάζεται να «κλιμακώσει» τη δράση του «στα Στενά του Ορμούζ και στην ευρύτερη περιοχή», πλοίο φαίνεται να δέχτηκε επίθεση από άγνωστο βλήμα κατά τη διάρκεια της διέλευσής του.
Όπως ανέφερε ο αξιωματικός ασφαλείας της εταιρείας, το πλοίο δέχθηκε πλήγμα ενώ έβγαινε από τα Στενά του Ορμούζ. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν το Ιράν είναι αυτό που βρίσκεται πίσω από την επίθεση.
Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές στο μηχανοστάσιο του πλοίου, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση του UKMTO, ένα μέλος του πληρώματος έχασε τη ζωή του.
Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος δέχονται τη βοήθεια της Ακτοφυλακής του Ομάν.
Η ανακοίνωση της UKMTO:
«Ο Υπεύθυνος Ασφάλειας της Εταιρείας ανέφερε ότι το πλοίο επλήγη από άγνωστο βλήμα κατά τη διάρκεια εξερχόμενης διέλευσης από τα Στενά του Ορμούζ. Η πρόσκρουση προκάλεσε ζημιές στο μηχανοστάσιο και είχε ως αποτέλεσμα μια απώλεια μέλους του πληρώματος. Στο υπόλοιπο πλήρωμα παρέχεται επί του παρόντος βοήθεια από την Ακτοφυλακή του Ομάν. Προς το παρόν, δεν έχουν αναφερθεί περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα», αναφέρει η ανακοίνωση.
UKMTO:
UKMTO has received a report of an incident in the Strait of Hormuz.
The Company Security Officer has reported that the vessel was struck by an unknown projectile while conducting an outbound transit of the Strait of Hormuz. The impact caused damage to the engine room… pic.twitter.com/xeTiAMFuww
— Open Source Intel (@Osint613) August 18, 2026
Διαβάστε επίσης:
Συμφωνία Νετανιάχου – Κούσνερ για την επίβλεψη των ΗΠΑ στον αφοπλισμό της Χαμάς
Xclusiv: Οι Έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν 66 φορτηγά πλοία και πούλησαν 100 πλοία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Hugo Boss: H Frasers αυξάνει το ποσοστό της στο 48% μετά το «μπλόκο» για πλήρη έλεγχο
- Meta: Ξεκινά η δίκη για την εξάρτηση των εφήβων σε Facebook και Instagram – 193 δισ. δολάρια ζητούν οι εισαγγελείς
- Σαλαμίνα: Ξεκινούν οι αυτοψίες από τη ΔΑΕΕ στα καμένα σπίτια
- Προαστιακός: Διακόπτονται δρομολόγια λόγω φωτιάς στον Ασπρόπυργο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.