Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Η ΟΛΘ Α.Ε. δικαιώθηκε από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, η οποία έκανε δεκτή την προδικαστική προσφυγή που είχε καταθέσει σχετικά με τη ματαίωση του διαγωνισμού για την απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστού του Λιμένα Βόλου.

Με την απόφασή της, η Ενιαία Αρχή ακύρωσε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου, με την οποία είχε διακοπεί η διαγωνιστική διαδικασία, αναγνωρίζοντας τη θέση της ΟΛΘ Α.Ε., η οποία είχε αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής.

1

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η Ενιαία Αρχή έδωσε προθεσμία στο Υπερταμείο έως τις 31 Αυγούστου προκειμένου να συμμορφωθεί με την απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΘ:

Η “Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.” (ΟΛΘ Α.Ε.), σε συνέχεια της από 26.06.2026 ανακοίνωσής της σχετικά με την αναπομπή στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων της υπόθεσης που αφορά τη ματαίωση του διαγωνισμού για την απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής στην “Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε.”, προκειμένου να εξεταστούν επί της ουσίας οι λόγοι που προβλήθηκαν κατά της απόφασης ματαίωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας, ανακοινώνει τα εξής:

Με την υπ’ αριθμ. Σ 1258/2026 απόφασή της, η Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ. έκανε δεκτή την προδικαστική προσφυγή της ΟΛΘ Α.Ε. και ακύρωσε την από 19.02.2025 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου περί ματαίωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας, δικαιώνοντας την ΟΛΘ Α.Ε., η οποία είχε ανακηρυχθεί Προτιμητέος Επενδυτής.

Περαιτέρω, η Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ. όρισε προθεσμία στο Υπερταμείο για τη συμμόρφωσή του με την ανωτέρω απόφαση έως την 31.08.2026.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο, πρόκειται να προσφύγει άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της ΕΑΔΗΣΥ.

Το Ταμείο εκτιμά ότι υπάρχουν επαρκείς νομικοί λόγοι που δικαιολογούν την προσφυγή.

Διαβάστε επίσης:

Novo Nordisk: Βουτιά πάνω από 10% για τη μετοχή αφού «κόπηκε» το ziltivekimab σε τελικές δοκιμές

Μπουζνά (Euronext): Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα – Ταχύτερα από το αναμενόμενο η ενσωμάτωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Bank of America: Εξαγοράζει την εταιρεία κυβερνοασφάλειας MDSec