ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ζητήσει από τις τράπεζες να σχηματίζουν επιπλέον προβλέψεις για τα «κόκκινα» δάνειά τους, μέσω τoυ πυλώνα 2, μόνο αν αποτύχουν οι διαβουλεύσεις που θα έχει μαζί τους για το θέμα αυτό, δήλωσε η αντιπρόεδρος του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ Ζαμπίνε Λαουτενσλέγκερ.
Σε ομιλία της στη Φραγκφούρτη, η Λαουτενσλέγκερ ανέφερε ότι η ΕΚT συνέταξε ένα παράρτημα στις κατευθύνσεις που δίνει στις τράπεζες για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs), το οποίο αναφέρεται στις προβλέψεις που αναμένει να σχηματίσουν οι τράπεζες για μελλοντικά NPLs. O κύριος στόχος, είπε, είναι να έχουμε έγκαιρες προβλέψεις, που θα απέτρεπαν τα νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια να γίνουν ένα πρόβλημα με συστημικές συνέπειες.
«Επιτρέψτε μου, όμως, να πω», σημείωσε, «ότι αν και οι προσδοκίες μας είναι ισχυρές, δεν υπάρχουν αυτόματες δράσεις που συνδέονται με αυτές. Θα συζητήσουμε με κάθε μία τράπεζα ξεχωριστά για ποιο λόγο δεν σχηματίζει πλήρως προβλέψεις για δάνεια που δεν εξυπηρετούνται επί αρκετά χρόνια. Μόνο αν τα αποτελέσματα αυτού του διαρθρωμένου διαλόγου δεν μας πείσουν, θα εξετάσουμε τα μέτρα του πυλώνα 2».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Morgan Stanley: Πόσο θα κοστίσει στις ελληνικές τράπεζες η εφαρμογή του IFRS9
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καραμούζης: Απαραίτητο εργαλείο οι πλειστηριασμοί για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απόστολος Δοξιάδης: Η δημιουργική αριθμητική του Αλέξη Τσίπρα (Μηχανικού)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φόνος στο Μονακό: Ποιος ήταν ο δισεκατομμυριούχος τραπεζίτης Έντμοντ Σάφρα, πώς έχτισε την αυτοκρατορία του και τελικά, ποιος ευθύνεται για τον θάνατό του;
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στην τελική ευθεία η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού – Στα ταμεία του Δημοσίου έως 1,3 δισ. ευρώ
- Αποκάλυψη για ΔΕΣΦΑ: Τέλος η Μαρία Ρίτα Γκάλι από CEO – Οι λόγοι που οδηγούν στην αποχώρησή της μετά από 5 χρόνια
- Τι λέει το smart money για Πειραιώς, Metlen και JUMBO, γιατί έδιωξαν την Μαρία Ρίτα Γκάλι, τι συμβαίνει με Προκοπίου και Αστέρα, ο λογιστής των ΕΑΣ, και μια συνάντηση με σημασία του ΚΜ στο σπίτι του Μανιά