ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σταύρος Καφούνης: Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας χρειάζεται ισχυρό, σύγχρονο και βιώσιμο εμπόριο
Η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαίωσαν την επίσημη ίδρυση του μηχανισμού διαβούλευσης για το εμπόριο και τις επενδύσεις, καθώς οι δύο πλευρές πραγματοποίησαν την πρώτη συνεδρίαση στο πλαίσιο του μηχανισμού, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 30 Ιουνίου.
Η Κίνα και η ΕΕ εντόπισαν τέσσερις αρχικούς άξονες εργασίας υπό τον ίδιο μηχανισμό που περιλαμβάνουν το εμπόριο και τον έλεγχο των εξαγωγών, τη διαδικασία εξισορρόπησης επενδύσεων, τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά και τη μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WTO), ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.
Ο υπουργός Εμπορίου της Κίνας Γουάνγκ Γουεντάο και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Εμπόριο, την Οικονομική Ασφάλεια, τις Διοργανικές Σχέσεις και τη Διαφάνεια, Μάρος Σέφτσοβιτς άσκησαν από κοινού την προεδρία στην πρώτη συνεδρίαση του μηχανισμού που έγινε την 29η Ιουνίου στις Βρυξέλλες.
Οι δύο πλευρές πραγματοποίησαν συνολικές και σε βάθος εποικοδομητικές συζητήσεις για σημαντικά οικονομικά και εμπορικά ζητήματα, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.
Διαβάστε επίσης:
Νέα Δημοκρατία: Κάλεσμα σε συγκέντρωση στη μνήμη της Βάγιας Νέστορα – «Δεν σας φοβόμαστε»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σφυροκόπημα κόλαση στο Κίεβο – 13 νεκροί και πάνω από 80 τραυματίες εν μία νυκτί σε μπαράζ ρωσικών επιθέσεων
- Coca-Cola: Σχέδια για IPO έως 1 δισ. δολαρίων της ινδικής μονάδας με αποτίμηση 10 δισ. δολ.
- Οι εκδηλώσεις Ιουλίου στα Public
- Ελληνικός Χρυσός: Το έργο στρατηγικής σημασίας των Σκουριών στην τελική ευθεία προς παραγωγή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.