Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού υπέβαλε ο Γιώργος Διδασκάλου, σηματοδοτώντας μία ακόμη αλλαγή σε ανώτατο διοικητικό επίπεδο.

Ο κ. Διδασκάλου, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, αποχωρεί από τη θέση του σε μια περίοδο κατά την οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας η υπόθεση που αφορά το κύκλωμα στις πολεοδομικές υπηρεσίες, η οποία αποκαλύφθηκε πρόσφατα και έχει ήδη οδηγήσει σε έξι συλλήψεις.

1

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αποχώρησή του εντάσσεται σε έναν ευρύτερο κύκλο αλλαγών σε θέσεις γενικών γραμματέων. Όπως επισημαίνεται, στελέχη που παρέμεναν επί σειρά ετών στις ίδιες θέσεις κρίθηκε από την πολιτική ηγεσία ότι έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της θητείας τους, με αποτέλεσμα να τους ζητηθεί να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Αυτή ωστόσο δεν είναι και η πραγματικότητα. Οι αμαρτωλές πολεοδομίες και κάποιες «περίεργες» τουλάχιστον γνωμοδοτήσεις σε κρίσιμα όργανα του υπουργείου Πολιτισμού, όπως το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) φαίνεται να συνδέονται με τον εν λόγω γενικό γραμματέα, γι’ αυτό και του ζητήθηκε να παραιτηθεί. Φέρεται δε να υπάρχει εμπλοκή και άλλου στελέχους του υπ. Πολιτισμού που συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ΚΣΝΜ.

Η παραίτηση του Γιώργου Διδασκάλου αποτελεί τη δεύτερη αντίστοιχη εξέλιξη σε επίπεδο γενικών γραμματέων υπουργείων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είχε προηγηθεί η αποχώρηση του Ευθύμιου Μπακογιάννη από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Διαβάστε επίσης 

Νίκος Δένδιας: Αλλάζουν όλα με την «Ατζέντα 2030» στις Ένοπλες Δυνάμεις – Αξιοποιούμε καινοτομία και τεχνολογία αιχμής

ΗΠΑ: Από εισαγωγέας πετρελαίου σε παγκόσμια ενεργειακή υπερδύναμη – Πώς ο πόλεμος με το Ιράν άλλαξε τις ισορροπίες

Παπαθανάσης: 14,4 εκατ. ευρώ για τον μετασχηματισμό της Ακρινής Κοζάνης σε πρότυπο πράσινο οικισμό