Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι συμφώνησε να εξαγοράσει την αμερικανική εταιρεία κατασκευής κατοικιών Taylor Morrison Home Corp έναντι περίπου 6,8 δισ. δολαρίων σε μετρητά, διευρύνοντας την παρουσία της στην αγορά κατοικίας.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Berkshire θα καταβάλει 72,50 δολάρια ανά μετοχή της Taylor Morrison σε μετρητά, τίμημα που αντιστοιχεί σε premium περίπου 24% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της εταιρείας στα 58,50 δολάρια στις 29 Μαΐου.

1

Συμπεριλαμβανομένου του χρέους, η συναλλαγή αποτιμά την εταιρεία, με έδρα το Σκότσντεϊλ της Αριζόνα, σε περίπου 8,5 δισ. δολάρια.

Η εξαγορά θα προσθέσει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής κατοικιών στις ΗΠΑ στο χαρτοφυλάκιο της Berkshire, το οποίο περιλαμβάνει ήδη τον κολοσσό προκατασκευασμένων κατοικιών Clayton Homes, καθώς και σειρά επιχειρήσεων δομικών υλικών.

Η Taylor Morrison δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 350 κοινότητες, σε 21 αγορές και 12 πολιτείες των ΗΠΑ, εξυπηρετώντας αγοραστές σε κατηγορίες που περιλαμβάνουν κατοικίες πρώτης αγοράς, αναβάθμισης, αλλά και resort-style κατοικίες. Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης κοινότητες ενοικιαζόμενων κατοικιών μέσω του brand Yardly και παρέχει υπηρεσίες στεγαστικών δανείων, τίτλων ιδιοκτησίας και ασφάλισης.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Taylor Morrison, Σέριλ Πάλμερ, δήλωσε ότι η μακροπρόθεσμη επενδυτική προσέγγιση της Berkshire ταιριάζει στον πολυετή επενδυτικό κύκλο του κλάδου κατασκευής κατοικιών και θα στηρίξει τη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2026, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης από τους μετόχους και τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. Με την ολοκλήρωσή της, η Taylor Morrison θα καταστεί ιδιωτική εταιρεία και οι μετοχές της θα πάψουν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η υφιστάμενη διοικητική ομάδα της Taylor Morrison, συμπεριλαμβανομένης της Πάλμερ, θα συνεχίσει να ηγείται της εταιρείας μετά την εξαγορά.

Διαβάστε επίσης 

LG Electronics: Εκκριτικό ράλι με καύσιμο τη συνεργασία με Nvidia και την ΤΝ – Άλμα άνω του 20%

Γιώργος Περιστέρης: Η νέα εποχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η διεθνής αναγνώριση

Το comeback της μετοχής της Metlen – Kέρδη 28% από τα χαμηλά του Μαρτίου