Menu
0.01%
Τζίρος: 314.73 εκατ.

Star Bulk: Στα 27,05 ευρώ η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης στο Euronext Athens

Οι κ. κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης στη Βουλή
Comments

Στην πολιτική υπάρχουν οι εντυπώσεις, υπάρχει κι η ουσία. Κάθε πολιτικός, από τον υποψήφιο για συμμετοχή σε ένα ψηφοδέλτιο μέχρι τον πρωθυπουργό, κάνει την επιλογή του: Θα επενδύσει στις εύκολες εντυπώσεις, ή στην πολιτική ουσία; Το δεύτερο, είναι ασφαλώς το δυσκολότερο.

Αυτή ήταν η σύγκρουση το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή: Πολιτική ουσία, εναντίον πολιτικών εντυπώσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επένδυσε στο επιχείρημα: Με το νόμο Παρασκευόπουλου έχουν αποφυλακιστεί πολλοί που έπρεπε να είναι στη φυλακή. Η κυβέρνηση γνωρίζει τους ενόχους βιαιοτήτων, όπως τα μέλη του Ρουβίκωνα, αλλά τους αφήνει ανενόχλητους. Η ανασφάλεια του πολίτη μεγαλώνει. Τα κρούσματα πληθαίνουν. Κάποιες υποθέσεις ,πράγματι εξιχνιάζονται. Αλλά το αποτέλεσμα παραμένει; Οι πολίτες αισθάνονται πιο ανασφαλείς.

Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, επέμεινε στην επένδυση στις πολιτικές εντυπώσεις. Εξιχνιάσαμε τρεις υποθέσεις. Δεν λέει ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό. Λέει τη μισή, μόνο, αλήθεια. Και χρησιμοποιεί στα ασθενή του επιχειρήματα, το γνωστό, πολυφορεμένο αμπαλάζ: Εσείς είσαστε με τη Ζίμενς, εσείς μιλάτε με περίεργους τύπους, εσείς είστε ακροδεξιοί.

Έτσι θα πάμε στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές προκηρυχθούν. Με επιχειρήματα από τη μια, και όξυνση για εντυπώσεις από την άλλη.

Το πρώτο εξασφαλίζει ευθυκρισία στους πολίτες, που οφείλουν να αποφασίσουν υπεύθυνα και με νηφαλιότητα.

Το δεύτερο προσφέρει πάθος, εύκολη «ταύτιση» σε περιβάλλον εντάσεων και φανατισμού.

Η επιλογή είναι πιο δύσκολη από όσο φαίνεται.

Ένας μεγάλος πολιτικός είχε πει κάποτε ότι οι λαοί συμπεριφέρονται σαν μικρά παιδιά.

Σε ένα βαθμό, αυτό εξηγεί την άνθηση του λαϊκισμού όχι μόνο στην εποχή μας (όπου υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι) αλλά σε όλη τη νεοτερικότητα, σε όλους τους λαούς που εκφράζονται μέσα από ελεύθερες εκλογές. Σε θεσμικό πεδίο, αυτό έχει ονομαστεί «το δικαίωμα ενός λαού να κάνει λάθος». Κι αυτό αποτελεί κατάκτηση της Δημοκρατίας.

Γι αυτό είναι δυσκολότερη από όσο ακούγεται η επιλογή ενός πολιτικού αρχηγού, ανάμεσα στο επιχείρημα και την εντύπωση. Γιατί στο τέλος της ημέρας, δηλαδή στο τέλος της πολιτικής μάχης, αυτό που μετρά είναι ο νικητής της εκλογικής μάχης.

Ο Μητσοτάκης χθες επέλεξε για άλλη μια φορά το επιχείρημα. Κι ο Τσίπρας την εντύπωση. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον bras de fer, που θα κριθεί το βράδυ των επόμενων εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση κάνει τους φτωχούς, φτωχότερους

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έχασε τον έλεγχο ο Τσίπρας στη Βουλή: «Κάτσε κάτω εσύ!»-Σε ποιον απευθυνόταν

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μάχη Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή για ανομία και εγκληματικότητα

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσίπρας για επίδομα ανεργίας: Η μη παρέμβαση Μητσοτάκη υποδεικνύει σχέδιο και όχι απλώς μία άποψη του Μαρινάκη
Γιατί άλλαξε το momentum σε Πειραιώς και Alpha, η JP Morgan και τα μυστικά των μετοχών, τι έλεγε ο Εξάρχου για το LNG, τα σπίτια του Τσουβελεκάκη, το νέο yacht των 80m των Coustas (μεγαλύτερο του Τσάκου) και γιατί έχει νεύρα ο Νικόλαος ο Α΄
Γιατί χαίρεται ο Κυριάκος με τα γκάλοπ, ο Καραμανλής, ο Ψυχάρης και μια συνέντευξη, τα τουρκικά πολεμικά σχέδια και ο υπουργός… τερματοφύλακας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τον Ηλία Κασιδιάρη – Η διπλή στρατηγική
Όταν το ΠΑΣΟΚ επιλέγει συρρίκνωση
Το «καταρρίψατε τα drones» του Παναγιωτόπουλου, η παρέμβαση ΚΜ για το επίδομα ανεργίας, το σχέδιο του «Λιάκου», το ραβασάκι της Κίμπερλι και η γιορτή του Νικήτα
Το σχέδιο της κυβέρνησης για το επίδομα θέρμανσης και οι 800.000 δικαιούχοι
Brent και Rebalancing στο επίκεντρο!
Κασιδιάρης: Η σβάστικα μπορεί να σβήσει από το δέρμα, όχι από τη μνήμη
Ελλάδα: Eνεργειακή επάρκεια χωρίς εθνική στρατηγική
Τραμπ: Απειλεί να μπλοκάρει την ανακαίνιση του Kennedy Center αν δεν προστεθεί το όνομά του
ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνος βουλευτής ζητά την παραπομπή του υπουργού Άμυνας για τον πόλεμο στο Ιράν
Ουκρανία: Δύο νεκροί εξαιτίας ρωσικού πλήγματος στην πόλη Σλοβιάνσκ