ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έλληνες εφοπλιστές: Παγκόσμιοι πρωταθλητές στα τάνκερ με στόλο αξίας 66,3 δισ. δολ. – Πρωτιά και στις νέες παραγγελίες
Ο Ανδρέας Α. Μαρτίνος junior, γνωστός και ως Κίκος, εκπροσωπεί τη νεότερη γενιά μίας τις πιο εμβληματικές και ισχυρές οικογένειες της ελληνικής και παγκόσμιας ναυτιλίας.
Ανήκει στην τρίτη γενιά της οικογένειας Μαρτίνου και είναι εγγονός της αείμνηστης Αθηνάς (Νουνού) Μαρτίνου, της γυναίκας που έθεσε τα θεμέλια της ναυτιλιακής αυτοκρατορίας της οικογένειας μέσω της Thenamaris.
Είναι γιος του Ανδρέα και της Αλεξάνδρας Μαρτίνου και μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου η ναυτιλία αποτελούσε όχι μόνο επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και τρόπο ζωής.
Έχοντας αναλάβει τα ηνία της Minerva Marine, την οποία ίδρυσε το 1996 ο πατέρας του, Ανδρέας Ι. Μαρτίνος, οδηγεί την εταιρεία σε μια νέα εποχή διαφοροποίησης και εκσυγχρονισμού του στόλου.
Υπό την καθοδήγησή του, ο όμιλος διαχειρίζεται σήμερα πάνω από 70 πλοία.
Πέρα από την δύναμη που διαθέτει παραδοσιακά στα δεξαμενόπλοια, η Minerva Marine, έχει επεκταθεί δυναμικά στο ξηρό φορτίο μέσω της Minerva Dry -που ιδρύθηκε το 2020- , στα containerships, αλλά και στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου μέσω της Minerva Gas, με υπερσύγχρονα LNG Carriers.
Ο Ανδρέας Μαρτίνος junior δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις σε φιλικά προς το περιβάλλον νεότευκτα πλοία, υιοθετώντας τεχνολογίες που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων και στην ενεργειακή αποδοτικότητα του στόλου.
Παράλληλα, δίνει τεράστια έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα και τους Έλληνες ναυτικούς.
Σε αυτό το πλαίσιο, υπήρξε ο εμπνευστής του σύγχρονου Κέντρου Ναυτικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης «Αθηνά» – Athina Maritime Learning and Development Center, το οποίο φέρει το όνομα της γιαγιάς του και έχει τιμηθεί για τη συμβολή του στην εκπαίδευση και κατάρτιση των πληρωμάτων.
Ο ίδιος έχει τονίσει επανειλημμένα ότι «οι ναυτικοί είναι η ψυχή της παγκόσμιας ναυτιλίας».
Μάλιστα, διατηρεί στενούς δεσμούς με τις ναυτικές κοινότητες ιδιαίτερα στην Κάλυμνο, στηρίζοντας διαχρονικά το νησί με κοινωνικές και κοινωφελείς δράσεις, ενώ συχνά διοργανώνει εκδηλώσεις για τους ναυτικούς και τις οικογένειές τους.
Όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Μαρτίνου, επιλέγει να διατηρεί εξαιρετικά χαμηλό προφίλ, αποφεύγοντας τα φώτα της δημοσιότητας.
Είναι παντρεμένος με τη Μαρίνα Λιβανού, μέλος της ιστορικής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας του Γιώργου Στ. Λιβανού.
Πέρα από τη ναυτιλία, στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τις καταδύσεις, το ψαροντούφεκο και το τένις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Goldman Sachs: Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ απειλεί τις μετοχές – Κίνδυνος νέων αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed
- Φιντάν: Πολύ σύντομα θα βρεθεί λύση για τα F-35 – Μόνο η Άγκυρα μπορεί να συμβάλει στην επίλυση των περιφερειακών συγκρούσεων
- Shein: Προς IPO στο Χονγκ Κονγκ με στόχο αποτίμηση 50 δισ. δολαρίων – Νέες πιέσεις στην Ευρώπη
- Νέα επίθεση του Ιράν: Χτύπησε με βαλλιστικούς πυραύλους αμερικανική βάση στο Κουβέιτ – Παραμένει ανοιχτό το Ορμούζ, επιμένει ο Τραμπ (upd)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.