ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα δικαστική εμπλοκή για την A.H.B. Group, γνωστή από το εμφιαλωμένο νερό Θεόνη, καθώς μέτοχος της εταιρείας ζητά την ακύρωση αποφάσεων γενικών συνελεύσεων.
Ειδικότερα, αγωγή για την ακύρωση τριών αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης της A.H.B. Group, με επικεφαλής τον Δημήτρη Τσέλιο, κατέθεσε μέτοχος της εταιρείας.
Συγκεκριμένα στις 23 Μαρτίου ο μέτοχος της εταιρείας Pieter Willem de Neef κατέθεσε αγωγή με την οποία ζητά την ακύρωση των αποφάσεων τριών γενικών συνελεύσεων. Και συγκεκριμένα τις αποφάσεις που ελήφθησαν στις 31 Οκτωβρίου 2025, καθώς και στις 3 και 20 Νοεμβρίου του ίδιου έτους.
Η συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καρδίτσας, έχει οριστεί για τις 3/02/2027.
Η προσωρινή διαταγή και το νέο ΔΣ
Η υπόθεση έρχεται σε συνέχεια των εξελίξεων του περασμένου Οκτωβρίου, όταν με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καρδίτσας ορίστηκε προσωρινό διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποτελούμενο από τους Δημήτρη Τσέλιο, Δημοσθένη Αναστασίου και Σοφοκλή Λέντζα. Το προσωρινό Δ.Σ. είχε περιορισμένες αρμοδιότητες, που αφορούσαν την εκπροσώπηση της εταιρείας σε επείγουσες δικαστικές υποθέσεις και την τακτοποίηση επειγουσών οφειλών μέχρι τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης.
Λίγες ημέρες αργότερα, στις 3 Νοεμβρίου 2025, (σ.σ. ημερομηνία που περιλαμβάνεται στις αποφάσεις των οποίων ζητείται η ακύρωση από τον Pieter Willem de Neef) εξελέγη νέο διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Δημήτρη Τσέλιο και τη συμμετοχή των Δημοσθένη Αναστασίου, Ορθόδοξου Νεοφύτου, Γιάννη-Νίκου Νικήτα και Νικόλαου Κωστόπουλου.
Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι ακριβείς λόγοι της αγωγής ούτε ποιες συγκεκριμένες αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων αμφισβητεί ο μέτοχος.
Το mononews επικοινώνησε με τον Δημήτρη Τσέλιο, ωστόσο απαντήσεις δεν δόθηκαν με τον επικεφαλής της A.H.B. Group να υποβαθμίζει το θέμα τονίζοντας ότι αφορούν παλαιότερες υποθέσεις.
Διαβάστε επίσης
Austriacard: Εντός του τρίτου τριμήνου του 2026 θα ολοκληρωθεί η απόκτηση του 74,58% από την DNP
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Reuters: Ελληνικό τάνκερ διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ πλήρως φορτωμένο με πετρέλαιο – Κατευθύνεται προς την Ινδία
- Quest: Ολοκληρώθηκε η δωρεάν διάθεση 178.692 ιδίων μετοχών σε διοίκηση και στελέχη
- Titan: Εγκρίθηκε από τη ΓΣ η καταβολή μερίσματος 1,1 ευρώ ανά μετοχή
- Μερτς: Είχα ένα καλό τηλεφώνημα με τον πρόεδρο Τραμπ κατά την επιστροφή του από την Κίνα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.