ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι 10 ελληνικές ναυτιλιακές με τους ακριβότερους στόλους – Στα 92,5 δισ. δολάρια η συνολική τους αξία
Στην κερδοφορία επανήλθε στο τρίτο τρίμηνο του 2017 η ναυτιλιακή Danaos Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η εταιρεία.
Ειδικότερα, στο γ’ τρίμηνο του έτους η Danaos παρουσίασε καθαρά κέρδη ύψους 22,4 εκατομμυρίων δολαρίων, έναντι ζημιών 8,4 εκατ. δολαρίων στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Τα κέρδη ανά μετοχή ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών και διαμορφώθηκαν στα 0,27 δολάρια. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 113,6 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 111,7 εκατ. δολαρίων στο γ’ τρίμηνο 2016.
“Τα αποτελέσματά μας για το τρίτο τρίμηνο του 2017 βελτιώθηκαν σημαντικά συγκριτικά με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2016, που ήταν αρνητικά επηρεασμένα από τις απόρροιες της χρεοκοπίας της Hanjin”, δήλωσε ο Γιάννης Κούστας, εξηγώντας: “Αυτό είναι κυρίως αποτέλεσμα της υψηλής μας κάλυψης σε συμβόλαια ναύλωσης, που παραμένει στο 87% για τους επόμενους 12 μήνες, με βάση τον σημερινό μας λειτουργικό τζίρο, και στο 71% όσον αφορά στις καλυμμένες λειτουργικές μέρες”.
Η εταιρεία δεν αναμένει σημαντική βελτίωση στο περιβάλλον της αγοράς για την επόμενη χρονιά, δεδομένου του υψηλού αριθμού παραδόσεων νέων πλοίων που είναι προγραμματισμένες για το 2018, και συνεχίζει να διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα την έκθεσή της στην αδύναμη αγορά spot.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Β. Μαρινάκης: Τα σχέδια της Capital Product Partners μετά τη συμφωνία με τις τράπεζες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Μουνδρέας: Δεύτερο τάνκερ μέσα σε μία εβδομάδα για την NGM Energy
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα θυγατρική στην… οικογένεια της Star Bulk – Τι επιδιώκει ο Πέτρος Παππάς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Financial Times: Δεύτερη η Ελλάδα στην αύξηση του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ την περίοδο 2019-2026
- Ισραήλ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την δημιουργία κυβέρνησης βλέπει ο Γκάντι Άιζενκοτ
- Πρίγκιπας Χάρι: Σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της απόρριψης της αγωγής που κατέθεσε εναντίον της Daily Mail
- «Κατεβάζει ρολά» το βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.