ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε νωρίτερα την Τετάρτη ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ (Handelsblatt, BILD), τα οποία επικαλούνται κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η συνομιλία των δύο ηγετών αφορούσε την κατάπαυση του πυρός στον Περσικό Κόλπο και τις διπλωματικές προσπάθειες για την ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ.
«Ο καγκελάριος ήθελε να σχηματίσει μια εικόνα για την πρόοδο της διπλωματίας. Ήταν ένα φιλικό και σύντομο τηλεφώνημα», το οποίο όμως δεν αφορούσε πιθανή εμπλοκή της Γερμανίας στη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, αναφέρει η BILD.
Διαβάστε επίσης:
FT: Ο Τραμπ ήταν αυτός που πίεσε το Ιράν να δεχθεί εκεχειρία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΦΕΤ: Ανακαλείται γεμιστό ρολό κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας
- Μακρόν: Σε εξέλιξη συζητήσεις με Τουρκία-Ιταλία για πιθανή εξαγωγή του SAMP/T στην Άγκυρα
- Πετρέλαιο: Άνοδος με το Brent να φτάνει τα 80 δολάρια το βαρέλι μετά τον τερματισμό της εκεχειρίας με το Ιράν από τον Τραμπ
- Δούρος: Καλύφθηκε η αύξηση κεφαλαίου των 3 εκατ. ευρώ – Στα 6,29 εκατ. ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.