ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε νωρίτερα την Τετάρτη ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ (Handelsblatt, BILD), τα οποία επικαλούνται κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η συνομιλία των δύο ηγετών αφορούσε την κατάπαυση του πυρός στον Περσικό Κόλπο και τις διπλωματικές προσπάθειες για την ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ.
«Ο καγκελάριος ήθελε να σχηματίσει μια εικόνα για την πρόοδο της διπλωματίας. Ήταν ένα φιλικό και σύντομο τηλεφώνημα», το οποίο όμως δεν αφορούσε πιθανή εμπλοκή της Γερμανίας στη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, αναφέρει η BILD.
Διαβάστε επίσης:
FT: Ο Τραμπ ήταν αυτός που πίεσε το Ιράν να δεχθεί εκεχειρία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πληροφορική: Τι δείχνουν τα αποτελέσματα και το business plan για το 2026 – Τα σχέδια Ideal, Quest, Space Hellas, Performance
- Τραμπ: Προανήγγειλε μέσω Truth Social επικείμενη συμφωνία με το Ιράν – Θα ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ, λέει ο Αμερικανός πρόεδρος
- Shein εναντίον Temu: Ο νομικός πόλεμος από τις ΗΠΑ ως το Λονδίνο και οι σταρ δικηγόροι πίσω από τις αγωγές δισεκατομμυρίων
- Πώς ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έχτισε περιουσία 1,185 δισ. λιρών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.