ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεκαοκτώ μετανάστες, που επέβαιναν σε φουσκωτή βάρκα, πνίγηκαν σήμερα στο Αιγαίο, στα ανοικτά του Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός), στη νοτιοδυτική Τουρκία, ανακοίνωσε η τουρκική ακτοφυλακή.
«Έπειτα από επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, διασώθηκαν 21 παράτυποι μετανάστες, ενώ ανασύρθηκαν τα πτώματα 18 άλλων», επεσήμανε η τουρκική ακτοφυλακή σε ανακοίνωσή της.
Η ακτοφυλακή σημείωσε ότι εντόπισε την ομάδα των μεταναστών περίπου στις 06:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και πρόσθεσε ότι «η φουσκωτή βάρκα αρνήθηκε να σταματήσει και συνέχισε την πορεία της με μεγάλη ταχύτητα» προτού βάλει νερά και βυθιστεί.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, από την αρχή του έτους σε όλη τη Μεσόγειο έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται τουλάχιστον 831 μετανάστες.
Διαβάστε επίσης:
Όλγα Κεφαλογιάννη: Όλες οι γυναίκες έχουμε βιώσει την ανισότητα (βίντεο)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Γέφυρα ζωής» από το Ερρίκος Ντυνάν με δωρεά οργάνων σε πέντε ασθενείς
- Iran International: Στρατιωτικό συμβούλιο των Φρουρών της Επανάστασης ασκεί εξουσία στο Ιράν, αγνοώντας τον Πεζεσκιάν
- Γιέργκ Κούκις: Στην Morgan Stanley προσελήφθη ο τέως αντιπρόεδρος της Goldmann Sachs και πρώην ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας
- Θεοδωρικάκος: Εντοπίστηκαν περιστατικά αισχροκέρδειας για τα οποία έρχονται πρόστιμα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.