ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το λιμάνι Ουστ-Λούγκα της Ρωσίας, ένα από τα σημαντικότερα σημεία εξαγωγής ρωσικού πετρελαίου, υπέστη σήμερα ζημιές σε ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), από την οποία προκλήθηκε πυρκαγιά, δήλωσε ο κυβερνήτης της βόρειας περιφέρειας Λένινγκραντ Αλεξάντερ Ντροζντένκο σε ανάρτησή του στο Telegram.
Συνολικά 36 drones καταρρίφθηκαν πάνω από την περιοχή, πρόσθεσε ο Ντροζντένκο.
Το Ουστ-Λούγκα, το οποίο διαχειρίζεται το ρωσικό μονοπώλιο πετρελαιαγωγών Transneft, χειρίζεται γύρω στα 700.000 βαρέλια ημερησίως πετρελαϊκών εξαγωγών, και, σύμφωνα με πηγές, από εκεί αναχώρησαν 32,9 εκατομμύρια τόνοι πετρελαϊκών προϊόντων το 2025.
Η Ουκρανία διεξάγει τακτικά επιθέσεις σε εγκαταστάσεις εξαγωγής ρωσικού πετρελαίου και σε διυλιστήρια πετρελαίου της Ρωσίας σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει την πολεμική οικονομία της Μόσχας.
Διαβάστε επίσης:
Αλλάζουν όλα στο κληρονομικό: Πλέον θα κληρονομεί και ο σύντροφος χωρίς γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης – Προϋποθέσεις και διαδικασία
Ιράν: Η Τεχεράνη καταδίκασε τον θάνατο από ισραηλινό πλήγμα τριών Λιβανέζων δημοσιογράφων
Δώρο Πάσχα 2026: Πότε πληρώνονται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.