ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τον ισχυρισμό του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για δήθεν μείωση των εταιρικών φορολογικών συντελεστών της Ιρλανδίας διέψευσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός της χώρας Λίο Βαράντκαρ.
«Ακούω ότι η Ιρλανδία σκοπεύει να μειώσει τους εταιρικούς της φόρους από 12% σε 8%», δήλωσε την Δευτέρα ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο ισχυρισμός του προέδρου Τραμπ ότι προτείνουμε την μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων στο 8% είναι όντως ψευδής είδηση. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πλάνο», τόνισε στο κοινοβούλιο ο Βαράντκαρ. «Ο συντελεστής μας φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων είναι 12,5%, παραμένει σε αυτό το ποσοστό για πάρα πολλά χρόνια, μέσα από αλλαγές πολλών κυβερνήσεων, και από περιόδους ύφεσης και ανάπτυξης…», συμπλήρωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.
Ο ήδη χαμηλός εταιρικός φόρος, ο οποίος βρίσκεται στο 12,5%, έχει μετατρέψει την Ιρλανδία σε επενδυτικό κέντρο για μεγάλες εταιρείες όπως η Google και το Facebook. Από την άλλη, έχει δεχθεί τις σφοδρές επικρίσεις από τους Αμερικανούς πολιτικούς.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εκφράσει την επιθυμία του για την μείωση του εταιρικού φόρου στις ΗΠΑ από το 35% σε 20% για τον καλύτερο ανταγωνισμό ενάντια σε χώρες με χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή, όπως η Ιρλανδία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βρετανία: Πιθανή η αναβολή του νομοσχεδίου για το Brexit μέχρι τον επόμενο μήνα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση ματ από Τραμπ: Ρίχνει στο 20% τον φόρο των επιχειρήσεων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Formula 1: Εντυπωσιακή αποτίμηση $4,1 δισ. για την McLaren ενόψει πιθανής πώλησης μεριδίου
- Μαρινάκης για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Σταματήσαμε να αποτελούμε θλιβερή εξαίρεση στον παγκόσμιο εκπαιδευτικό χάρτη
- Χαλκός: Φλερτάρει ξανά με τα 10.000 δολάρια – Ώθηση από την μεγάλη ζήτηση και το αδύναμο δολάριο
- Ισραήλ: Μαθητές απέχουν από τα μαθήματα ζητώντας απελευθέρωση ομήρων και καταγγέλλοντας την απουσία ειρηνευτικής συμφωνίας
