ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε με νέες επικρίσεις κατά της Ισπανίας σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη, χαρακτηρίζοντας τη χώρα «χαμένη υπόθεση» και «πολύ εχθρική προς το ΝΑΤΟ», ενώ εξέφρασε εκ νέου τη δυσαρέσκειά του και για τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ.
Μιλώντας στη New York Post, ο Τραμπ δήλωσε ότι, ενώ υπάρχουν χώρες που στηρίζουν ενεργά τη συμμαχία, η στάση της Ισπανίας είναι απογοητευτική. «Έχουμε πολλούς νικητές, αλλά η Ισπανία είναι χαμένη υπόθεση και το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν πολύ απογοητευτικό», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Μαδρίτη είναι «πολύ εχθρική προς το ΝΑΤΟ».
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε επίσης την Ισπανία ότι δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της ως προς τις αμυντικές δαπάνες της Συμμαχίας, υποστηρίζοντας ότι δεν λειτουργεί ως αξιόπιστος σύμμαχος. «Δεν είναι ομαδικός παίκτης και ούτε εμείς θα λειτουργήσουμε ως ομαδικός παίκτης με την Ισπανία», δήλωσε.
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε απογοητευμένος με τον Κιρ Στάρμερ επειδή δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν βρετανικές στρατιωτικές βάσεις στην αμερικανική και ισραηλινή επιχείρηση κατά του Ιράν. «Ήταν πολύ απογοητευτικό — η συμπεριφορά του, που είχε να κάνει με την τεράστια επίθεσή μας σε μια εχθρική χώρα», είπε ο Τραμπ. «Θα έπρεπε να μας δίνει, χωρίς ερωτήσεις ή δισταγμούς, πράγματα όπως βάσεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε».
«Τα πάω καλά μαζί του», είπε ο Τραμπ. « Αλλά αυτός, μερικές φορές δεν κάνει πράγματα που θα έπρεπε να κάνει».
Διαβάστε επίσης:
Τουρκία: Μπαράζ παραβάσεων και παραβιάσεων στο Αιγαίο από επτά αεροσκάφη
ΕΕ: Επτά χώρες προειδοποιούν να «μην ανατρέψει τον σχεδιασμό της αγοράς ενέργειας»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Μακρόν και τα υποβρύχια, η κρίσιμη Τετάρτη της ΝΔ, οι γκάφες του Μακάριου, η διπλή παρέμβαση της Ντόρας και τι συμβαίνει με τους Ευρωπαίους εισαγγελείς
- Ηλεκτρικό ρεύμα: Νέα μπλε τιμολόγια με προσφορές και μηδενικά πάγια- Φθηνότερες οι «Φυσικό Αέριο» και ΔΕΗ
- Οι μυστικές κουβέντες του Στάσση, ο Τζαβέλλας και οι αντιεισαγγελείς των υποκλοπών, τι θα πει η Κοβέσι στον Φλωρίδη, το «όχι» από Σταθόπουλο στην πώληση της Nova, οι νέες business του Ιβάν, τα λάθη του ΜΜ και ο Μακάριος και ο εφοπλιστής (και όχι η Βίσση) που συζητάει με την JLO
- Το ΣτΕ βάζει φρένο στην ευθύνη μελών ΔΣ και εταίρων: Γιατί το Δημόσιο δεν θα μπορεί πλέον να διεκδικεί φορολογικά χρέη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.