Η ναυτιλιακή εταιρεία Maersk ανακοίνωσε ότι ανέστειλε προσωρινά τις κρατήσεις φορτίων προς και από αρκετές χώρες του Περσικού Κόλπου λόγω της «εξελισσόμενης κατάστασης στη Μέση Ανατολή».

Σε ενημέρωση για τις επιχειρησιακές της δραστηριότητες, η εταιρεία ανέφερε ότι θα σταματήσει να δέχεται κρατήσεις από και προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν (εκτός από το λιμάνι της Σαλάλα), το Ιράκ, το Κουβέιτ, το Κατάρ, το Μπαχρέιν και περιοχές της Σαουδικής Αραβίας, συμπεριλαμβανομένων των Νταμάμ και Τζουμπάιλ, μέχρι νεότερης ενημέρωσης.

1

Η Maersk δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη έπειτα από αξιολόγηση κινδύνου με στόχο την προστασία του προσωπικού, τη διασφάλιση των φορτίων και τη διατήρηση της σταθερότητας του ναυτιλιακού της δικτύου, λόγω της ασταθούς κατάστασης στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης

Ιράν: Απειλεί με επιθέσεις στις ισραηλινές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο αν δεχθεί επίθεση η αποστολή του στον Λίβανο

ΝΑΤΟ: Στόχος του ιρανικού πυραύλου ήταν η Τουρκία – Διαψεύδεται ο ισχυρισμός Τούρκου αξιωματούχου για Κύπρο

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: «Πράσινο φως» για την Εναλλακτική Αγορά ως Αγορά Ανάπτυξης ΜμΕ