ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δίκη για τα Τέμπη: Δεκτό το αίτημα για τα έγγραφα της Κομισιόν – Προθεσμία 30 ημερών από το Δικαστήριο
Συγγενείς θυμάτων και επιζώντες της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη βρέθηκαν σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας όπου επρόκειτο να συνεχιστεί η δίκη των 2 ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Οι κατηγορούμενοι δικάζονται για παράβαση καθήκοντος καθώς φέρονται να μην έκαναν όσα όφειλαν σε έρευνα για την καθυστέρηση στην υλοποίηση της σύμβασης 717 εκσυγχρονισμού του σιδηροδρόμου.
Η δίκη τελικώς διεκόπη για τις 24 Απριλίου λόγω ασθένειας του ενός κατηγορουμένου. Ο συγκεκριμένος εκπροσωπείται στο δικαστήριο από δικηγόρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος σήμερα εμφανίστηκε με δικηγόρο δικής του επιλογής.
Μετά τα ποικίλα σχόλια όταν έγινε γνωστό ότι το κράτος στηρίζει νομικά κατηγορούμενους σε υπόθεση που σχετίζεται με την τραγωδία, ο πάρεδρος του ΝΣΚ ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν αρχικώς ζητήσει – βάσει ειδικής νομοθετικής πρόβλεψης – να αναλάβει την υπεράσπισή τους το ΝΣΚ, αίτημα που είχε γίνει δεκτό σε προηγούμενη δικάσιμο. Στην παρούσα φάση, ωστόσο, το ΝΣΚ εκπροσωπεί μόνο τον δεύτερο ελεγκτή, καθώς ο πρώτος επέλεξε να στραφεί σε ιδιώτη συνήγορο.
Για την παράσταση του Δημοσίου, ο πρόεδρος της έδρας ανέφερε ότι το ΝΣΚ, σε εκτέλεση της προηγούμενης αναβλητικής απόφασης, απηύθυνε έγγραφο προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας προκειμένου να ζητηθεί η εκπροσώπησή της από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Ωστόσο, η Αρχή αρνήθηκε να προβεί σε σχετικό αίτημα με αποτέλεσμα το Δημόσιο τελικά να μην βρίσκεται στην υποστήριξη της κατηγορίας.
Διαβάστε επίσης:
Σούδα: Ποινή φυλάκισης 2 ετών στον Γεωργιανό για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελλάδα
Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Ιδρύει Παρατηρητήριο Καθυστερήσεων και Κακοδικίας
Άγριος ξυλοδαρμός του CEO της Cepal, Θεόδωρου Αθανασόπουλου – Αποκάλυψη mononews
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυκλοφοριακό «μπλακ άουτ» στην Αθήνα από σήμερα λόγω του Αυθεντικού Μαραθωνίου – Ποιοι δρόμοι κλείνουν, πού και πότε
- Οι νέες προκλήσεις για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.
- Ξανά στους δρόμους οι Γάλλοι: Πάνω από 250.000 διαδηλωτές και 180 συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα (video)
- Ανδρουλάκης από συνέδριο ΚΕΔΕ: «Πέντε δεσμεύσεις για ισχυρούς δήμους – Είναι στα όρια της χρεοκοπίας»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.