ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ναυτιλιακή εταιρεία, Alpha Omega, που ίδρυσαν τον Ιανουάριο του 2024, οι εφοπλιστές, Βασίλης Πατέρας και Θάνος Πασιαλής, που εδρεύει στην Σιγκαπούρη, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, έκλεισε συμφωνία για την πώληση του πλοίου της Ultramax, Only You, ναυπήγησης 2017, χωρητικότητας 60.492 dwt, για 28,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η Alpha Omega αγόρασε το πλοίο, που ονομαζόταν IVS Swinley Forest , με 23 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα Σεπτέμβριο.
Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει, ότι οι δύο εφοπλιστές κατόρθωσαν με αυτή την αγοραπωλησία να αποκομίσουν κέρδος 5,5 εκατ. δολαρίων.
Η εταιρεία μετά την πώληση του Only You, θα διαχειρίζεται πλέον δύο πλοία, ωστόσο υλοποιεί ένα ναυπηγικό πρόγραμμα τεσσάρων φορτηγών πλοίων Handysize, χωρητικότητας 40.000 dwt, σε συνεργασία με την Yangzijiang Maritime Development, με προγραμματισμένες παραδόσεις μέχρι το 2028.
Η εταιρεία η Alpha Omega Marine, αγόρασε το MV Only You, ένα σύγχρονο Ultramax, κατασκευασμένο το 2017 στα ναυπηγεία Sanoyas της Ιαπωνίας.
Επισημαίνεται ότι το στρατιωτικό φυλάκιο επιτήρησης της Παναγίας, μία από τις πιο προηγμένες θέσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο, ανακαινίστηκε πρόσφατα πλήρως χάρη στη γενναιόδωρη δωρεά του, Βασιλείου Πατέρα, στη μνήμη του πατέρα του, Ηλία Πατέρα.
Η Alpha Omega Marine αναφέρει στον ιστότοπό της ότι στόχος της είναι να στοχεύει ποιοτικά περιουσιακά στοιχεία σε συγκεκριμένες συνθήκες της αγοράς όπου μπορεί να εξασφαλίσει διψήφιες αποδόσεις σε συνδυασμό με χαμηλό κίνδυνο υπολειμματικής αξίας.
Οι δύο εφοπλιστές της εταιρείας είναι ο Βασίλειος Πατέρας, από την γνωστή εταιρεία των Οινουσσών και ο Θάνος Πασιαλής, ο οποίος ασχολήθηκε ως ναυλομεσίτης στην με την SSY και πρόσφατα στην Ifchor στην Σιγκαπούρη.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης για Ουκρανία: Επαναβεβαιώνουμε την ακλόνητη υποστήριξή μας στην ανεξαρτησία της και στον λαό της
- Transneft: Κυρώσεις από την Βρετανία στην 4η επέτειο του Ουκρανικού
- Σταμάτης Τσαντάνης: Προσανατολισμός σε Ιαπωνικά ναυπηγεία, εξασφάλιση υψηλών κερδών χωρίς επιβάρυνση υπερβολικού χρέους
- Ελληνική αμυντική βιομηχανία: Το νέο ΔΣ του ΣΕΚΠΥ – Ροζολής: Συνδυασμός εμπειρίας και φρέσκιας ματιάς
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.