ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς τόνισε την Τετάρτη την ανάγκη για τολμηρές και άμεσες παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ζητώντας εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις και σαρωτική μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να ανακοπεί — όπως ανέφερε — μια πορεία «παρακμής» που διαρκεί εδώ και περίπου 25 χρόνια.
Μιλώντας σε εκπροσώπους της ευρωπαϊκής βιομηχανίας στην Αμβέρσα του Βελγίου, παραμονή κρίσιμων διαβουλεύσεων της ΕΕ για την οικονομία, ο Μερτς έθεσε ως βασική προτεραιότητα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ένωσης απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
«Μόνο μια οικονομικά ισχυρή Ευρώπη μπορεί να είναι πραγματικά κυρίαρχη», τόνισε, επισημαίνοντας ότι η οικονομική ισχύς αποτελεί προϋπόθεση για πολιτική αυτονομία και στρατηγική ανεξαρτησία.
Ο Γερμανός καγκελάριος κάλεσε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να κινηθούν γρήγορα και αποφασιστικά, επισημαίνοντας ότι έχει έρθει η ώρα για ουσιαστικές αλλαγές. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε γενικευμένη απορρύθμιση σε όλους τους τομείς της οικονομίας, με στόχο τη μείωση των διοικητικών βαρών, την ενθάρρυνση των επενδύσεων και την τόνωση της ανάπτυξης.
Διαβάστε επίσης:
Τι περιλαμβάνει το μενού στο δείπνο Μητσοτάκη – Ερντογάν
Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 1.400 Αφρικανοί πολεμούν στο πλευρό του ρωσικού στρατού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η ευρωπαϊκή βιομηχανία πιέζει τους ηγέτες για τις τιμές ενέργειας και τον ανταγωνισμό
- Ελαφόνησος: Θαλαμηγός προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή – Σώοι οι τέσσερις επιβαίνοντες
- Μακρόν: Σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γερμανία για το «Buy European»
- Μελόνι: Νέα αυστηρά μέτρα για το μεταναστευτικό – «Ναυτικό μπλόκο» και μεταφορά σε τρίτες χώρες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.