ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η Ελλάδα έχει την ευλογία να διαθέτει μια ισχυρή ναυτιλιακή παρουσία. Ωστόσο, η δύναμη της ναυτιλίας πρέπει να οδηγεί σε αυξημένη ευημερία για την ελληνική οικογένεια», επεσήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας στο συνέδριο της Capital Link.
Στη συνέχεια, ο Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι την ώρα που συζητάμε για νέα σχέδια, πρέπει κα να εξηγήσουμε στην κοινή γνώμη και στην κοινωνία τα όσα διακυβεύονται και πρόσθεσε:
«Η καθημερινότητα μας επηρεάζεται από το παγκόσμιο εμπόριο, το οποίο και λαμβάνει χώρα κυρίως δια θαλάσσης.
Οι αποφάσεις που σχετίζονται με τη ναυτιλία επηρεάζουν την τιμή των αγαθών, τον πληθωρισμό και ούτω καθεξής. Δυστυχώς, μέχρι πρόσφατα κινούμασταν προς τη λύση της φορολόγησης των πλοίων, με επιβαρύνσεις που ανέρχονται στα δισεκατομμύρια ευρώ.
Αυτό το βάρος τελικά θα επηρέαζε και τον μέσο Έλληνα πολίτη, γεγονός που θεωρώ απαράδεκτο. Χρειαζόμαστε μια ισχυρή και ανταγωνιστική ναυτιλία, καθώς και λύσεις για να συγκρατήσουμε τις τιμές.
Δεν πιστεύω πως κανείς γνωρίζει ακριβώς ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Σέβομαι τις εν εξελίξει έρευνες για τα βιοκαύσιμα, αλλά σήμερα το διαθέσιμο μεταβατικό καύσιμο είναι το ΥΦΑ.
Δυνητικά, υπάρχουν εναλλακτικά καύσιμα που θα μπορούσαν να παρουσιάσουν ενδιαφέρον, και θεωρώ πως η πυρηνική ενέργεια θα αποτελέσει μέρος της συζήτησης.
Το πιο σημαντικό έγκειται στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της σταθερότητας. Η ναυτιλία πρέπει να γίνει πιο εξωστρεφής και να επικοινωνήσει στην κοινωνία το πόση σημασία έχει πραγματικά».
Διαβάστε επίσης:
Ο Θερμαϊκός «πνίγεται» στα σκουπίδια μετά τις πλημμύρες της Λάρισας (βίντεο)
Minerva Marine (Ανδρέας Μαρτίνος): Παρήγγειλε δύο δεξαμενόπλοια, αξίας 200 εκ. δολαρίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μετεγκατάσταση: 3.770 αιτήσεις για την ενίσχυση των 10.000 ευρώ – Ποιες περιοχές έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση
- Διαδοχή Λαγκάρντ στην ΕΚΤ: Οι δύο διεκδικητές και το παρασκήνιο των διορισμών
- Τουρκία: Συλλήψεις στελεχών των εποπτικών αρχών για το σκάνδαλο με τα funds
- ΟΟΣΑ: Αύξηση 20% στο ενεργητικό των κεφαλαιοποιητικών συνταξιοδοτικών ταμείων στην Ελλάδα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.