ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026, με την υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Catherine Vautrin.
Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στον ναύσταθμο Σαλαμίνος στις 10.30 π.μ. και θα ακολουθήσει η συνάντηση των δύο υπουργών επί της πρώτης ελληνικής Φρεγάτας τύπου FDI-HN (“Belh@rra”) «Κίμων».
Στο πλαίσιο της συνάντησης θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, ενώ στη συνέχεια ο κ. Δένδιας θα παραθέσει γεύμα εργασίας στη Γαλλίδα ομόλογό του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν για την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας.
Ειδικότερα, στα θέματα της συνάντησης περιλαμβάνονται η ανανέωση της διμερούς Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για την Άμυνα και την Ασφάλεια, η συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία με έμφαση στην καινοτομία, τα κοινά επιχειρησιακά προγράμματα, καθώς και ζητήματα περιφερειακής και διεθνούς ασφάλειας, με έμφαση στη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ευρώπη.
Διαβάστε επίσης:
Στάρμερ: Kαθ’ οδόν προς το Πεκίνο για να προωθήσει μια «ρεαλιστική σύμπραξη» με τον ασιατικό γίγαντα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ενισχυμένοι έλεγχοι και συντονισμός για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Alumil: Το Δ.Σ. ενέκρινε τη παροχή εγγύησης υπέρ της θυγατρικής στην Αίγυπτο
- Ευρώ: Ράλι στο 1,2 του δολαρίου φέρνει «πονοκέφαλο» στην ΕΚΤ
- Goldman Sachs: Ειδική ομάδα με κορυφαία στελέχη αναλαμβάνει «δράση» στη Μέση Ανατολή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.