ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ως “υποθετικό” περιέγραψε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση των ΗΠΑ να εξαπολύσει επίθεση στη Γροιλανδία ο υπουργός Άμυνας στη Δανία.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του σημείωσε ότι “Είναι απίθανο ένα κράτος–μέλος του ΝΑΤΟ να επιτεθεί σε άλλη χώρα του ΝΑΤΟ”.
Ακόμη, όπως μεταδίδει το Reuters, διεμήνυσε ότι η Δανία “θα έχει μια πιο μόνιμη παρουσία στη Γροιλανδία στο εξής. Θα έχουμε ένα μεγαλύτερο στρατιωτικό αποτύπωμα”.
“Ο στρατός αναπτύσσει σήμερα δυνατότητες και μονάδες στο πλαίσιο ασκήσεων, οι οποίες θα οδηγήσουν στο εγγύς μέλλον σε αυξημένη στρατιωτική παρουσία εντός και γύρω από τη Γροιλανδία, σε ό,τι αφορά αεροσκάφη, πλοία και στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από συμμάχους του ΝΑΤΟ”, ανακοίνωσε το δανικό υπουργείο Άμυνας, λίγο πριν τη συνάντηση υπουργών Εξωτερικών της Δανίας και της Γροιλανδίας με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς.
Διαβάστε επίσης
Μητσοτάκης: Καθοριστικό βήμα για τη Δικαιοσύνη ο ψηφιακός δικαστικός φάκελος
Reuters: Ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στο Ιράν εντός 24 ωρών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Vodafone: Ολοκληρώθηκε ο 10ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος Code Like a Girl
- Πλεύρης: Στο Μόναχο για το μεταναστευτικό – Η ευρωπαϊκή πολιτική επιστροφών στο επίκεντρο
- Φυσικό αέριο: Γιατί η Ολλανδία ζητάει αλλαγή στους ευρωπαϊκούς κανόνες αποθήκευσης
- Μαρινάκης για Τουρκία: «Πιστεύουμε στον διάλογο, δεν υποχωρούμε, διεκδικούμε και μεγαλώνουμε τη χώρα»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.