Το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων Matilda, διαχειρίζεται από την ελληνική Thenamaris, συμφερόντων Νικόλα Μαρτίνου, δέχθηκε επίθεση από δύο ουκρανικά drones στη Μαύρη Θάλασσα, περίπου 100 χιλιόμετρα από την πόλη Ανάπα στην περιοχή Κράσντοναρ, ανέφερε την Τετάρτη το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με το Reuters.

Σημειώνεται ότι χθες έγινε γνωστό ότι τρία δεξαμενόπλοια ελληνικών συμφερόντων χτυπήθηκαν από drones στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ βρίσκονταν αγκυροβολημένα και ανέμεναν φόρτωση αργού πετρελαίου στον θαλάσσιο τερματικό σταθμό του Caspian Pipeline Consortium (CPC), ανοιχτά του Νοβοροσίσκ, με το Matilda να είναι ένα εξ αυτών.

1

Παράλληλα, σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Λάνα Ζωχιού, στην τακτική ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, τόνισε: «Αποδοκιμάζουμε τις επιθέσεις κατά πολιτικών πλοίων ελληνικών συμφερόντων».

Όπως είπε, «θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πληρωμάτων και ενδέχεται να αποβούν επιζήμιες για το περιβάλλον».

Ακόμα, ανέφερε ότι από την ενημέρωση που υπάρχει από το υπουργείο Ναυτιλίας, επιβεβαιώνεται ότι στο πλήρωμα του ενός πλοίου είναι δύο Έλληνες, είναι καλά στην υγεία τους και δεν υπήρξε τραυματισμός.

«Η Ελλάδα ως ναυτικό έθνος αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη θαλάσσια ασφάλεια. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, περιλαμβανομένης της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας. Το θέμα θα το θέσει ο υπουργός Εξωτερικών στους Ευρωπαίους εταίρους του», επεσήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Τρία ελληνόκτητα τάνκερ των Μαρτίνου και Διαμαντίδη χτυπήθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα – Διαψεύδει η TMS το «χτύπημα» στο Freud (upd)

«Κίμων»: Από αύριο σε ελληνικά νερά η πρώτη φρεγάτα Belharra (φωτογραφίες και βίντεο)

Delta Harmony: Video ντοκουμέντο με την επίθεση drone στο τάνκερ του εφοπλιστή Διαμαντίδη