ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας είναι η μία και μόνη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ως εκ τούτου αναθεωρητικές θέσεις και προτάσεις είναι καθολικά απορριπτέες.
Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και επιθυμεί, πάντοτε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, να συνεχίσει τον δομημένο διάλογο με την Τουρκία επί τη βάση αυτών των αρχών.
Ως προς το καθεστώς της μουσουλμανικής μειονότητας, η Συνθήκη της Λωζάννης, καθορίζει σαφώς τον χαρακτήρα της μειονότητας στη Θράκη ως θρησκευτικό, στα μέλη της οποίας η Ελλάδα επιφυλάσσει πλήρη ισονομία και ισοπολιτεία.
Διαβάστε επίσης
Τραμπ: O Όρμπαν μου ζήτησε «ασπίδα» 20 δισ. για το ουγγρικό φιορίνι, αλλά δεν του το υποσχέθηκα
Joshua Volz (αν. υπουργός Ενέργειας ΗΠΑ): Ανάγκη η Ελλάδα να αναπτύξει υποδομές LNG
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Η Κίνα έπληξε τις μετοχές ημιαγωγών και τον Nasdaq -H Apple ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση την Nvidia
- Ρουμανία: Απέλαση Ρώσου διπλωμάτη μετά τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από ρωσικά drones
- Νομοσχέδιο για ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ: Οι ενστάσεις των φορέων και η απάντηση Παπασταύρου για τη διαχείριση του νερού
- Λαϊκές αγορές: Νέο πλαίσιο για τους επαγγελματίες πωλητές – Οι 9 κατηγορίες δραστηριότητας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.