ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ εξουσιοδότησε έναν ναύαρχο να πραγματοποιήσει πολλαπλές επιθέσεις που σκότωσαν 11 άτομα σε ένα πλοίο από τη Βενεζουέλα που φέρεται να μετέφερε παράνομα ναρκωτικά τον Σεπτέμβριο.
Η εφημερίδα Washington Post είχε αναφέρει ότι διατάχθηκε δεύτερη επίθεση για να εξοντωθούν δύο επιζώντες από την αρχική επίθεση και να συμμορφωθεί με την εντολή του Χέγκσεθ να σκοτωθούν όλοι.
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Κυριακή ότι δεν θα ήθελε να γίνει δεύτερη επίθεση στο πλοίο και είπε ότι ο Χέγκσεθ αρνήθηκε ότι έδωσε τέτοια εντολή.
Ωστόσο, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάρολαιν Λέβιτ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Χέγκσεθ είχε εξουσιοδοτήσει τον ναύαρχο Frank Bradley να πραγματοποιήσει τις επιθέσεις.
“Ο υπουργός Χέγκσεθ εξουσιοδότησε τον ναύαρχο Bradley να πραγματοποιήσει αυτές τις επιθέσεις. Ο ναύαρχος Bradley ενήργησε εντός των ορίων της εξουσίας του και του νόμου που διέπει την εμπλοκή, προκειμένου να διασφαλίσει την καταστροφή του σκάφους και την εξάλειψη της απειλής για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής”, σημείωσε Λέβιτ.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Lufthansa: Αναστολή πτήσεων από και προς την Λάρνακα
- CENTCOM: Αναπτύξαμε βομβαρδιστικά B-52, έχουμε πλήξει πάνω από 1700 στόχους στο Ιράν
- Υπουργείο Υγείας – UNICEF: Δωρεάν προϊόντα περιόδου σε μαθήτριες σε όλη τη χώρα
- Μαρκ Ρούτε: Δεν θα εμπλακεί το NATO στις συγκρούσεις της Μέσης Ανατολής, δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί κενό ασφαλείας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.