ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H «άγνωστη» τουρκική πρόκληση στο Αγαθονήσι, το Top Secret της Κίμπερλι, ο ελληνικός σκέτος του Χασάπη και ο Φραπές και η «κόμισσα» Ματσούκα
Αίτημα για την έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής του μάρτυρα Γεωργίου Ξυλούρη, γνωστού ως «Φραπές» κατέθεσαν από κοινού προς τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Νέας Αριστεράς που είναι μέλη της Επιτροπής, πρόταση που στηρίζει και η Νέα Δημοκρατία.
Στη σημερινή έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος αυτής, Μακάριος Λαζαρίδης είπε πως απαιτείται η κατάθεση του κ. Ξυλούρη μετά τη χθεσινή κατάθεση του πρώην γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο Λάμπρου Αντωνόπουλου.
«Αν δεν έρθει, εκτός από το ότι θα κληθεί ξανά στη δικαιοσύνη, η κυβερνητική πλειοψηφία επιφυλάσσεται με το βασικότερο να απομένει η βίαιη προσαγωγή του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης.
Με βάση το άρθρο 147 του Κανονισμού της Βουλής, η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να εκδίδει ένταλμα βίαιης προσαγωγής μαρτύρων, κάτι που δεν έπραξε η «γαλάζια» πλειοψηφία της Εξεταστικής μετά την προκλητική και αβάσιμη επίκληση του δικαιώματος της σιωπής και της μη αυτοενοχοποίησης εκ μέρους του Γ. Ξυλούρη.
Η μεθόδευση αυτή της ΝΔ καθίσταται ακόμα πιο προκλητική δεδομένου ότι, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής (26/11/25), προέκυψε εναργώς από την κατάθεση του Λάμπρου Αντωνόπουλου, πρώην Γραμματέα της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, ότι ο ρόλος του κ. Γεωργίου Ξυλούρη είναι κομβικής σημασίας.
Καθώς, ο ίδιος ο κ. Αντωνόπουλος είχε λάβει επιδοτήσεις δηλώνοντας ως βοσκοτόπια εκατοντάδες στρέμματα στην Τήνο και έχοντας υποβάλει τη δήλωση ΟΣΔΕ σε ΚΥΔ το οποίο σχετίζεται με τον Γ. Ξυλούρη. Ο κ. Αντωνόπουλος προχώρησε μάλιστα σε μεταβίβαση δικαιωμάτων προς μέλος της οικογένειας Ξυλούρη, για την οποία υπάρχει σχετικό ενυπόγραφο έγγραφο.
Μετά την ευθεία εμπλοκή του Γεωργίου Ξυλούρη, τόσο ως ιδιοκτήτη ΚΥΔ, όσο και ως αποδεχόμενου τη μεταβίβαση δικαιωμάτων, καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική η προσαγωγή του κ. Ξυλούρη στην Εξεταστική Επιτροπή, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Διαβάστε επίσης
Παπαθανάσης: 56 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την καθολική υλοποίηση της δράσης «Νταντάδες της γειτονιάς»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Υπεγράφη το «νομοθετικό πακέτο του Τσιόδρα για τα χημικά» από Μέτσολα και Μπιέρε – Γίνεται νομοθεσία της ΕΕ
- ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο «καίει» Alibaba, Baidu και BYD – Γιατί ζητεί να μπουν στη γνωστή «μαύρη λίστα»
- Μπρατάκος: Αναγκαία η παράταση του ανώτατου ορίου 3% στην αναπροσαρμογή μισθώματος στις επαγγελματικές μισθώσεις
- Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Αύριο η επιστροφή ενός ενοικίου σε πάνω από 1 εκατ. ενοικιαστές που ισοδυναμεί με μείωση 8%