“Άλμα” 2% γνώρισαν οι τιμές του χρυσού, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μειώθηκαν εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τον τερματισμό του shutdown στις ΗΠΑ.

Η τιμή spot του χρυσού ενισχύθηκε κατά 2% στα 4.208,98 δολάρια ανά ουγγιά, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 21 Οκτωβρίου. Τα futures του χρυσού στις ΗΠΑ, παραδόσεως Δεκεμβρίου, έκλεισαν 2,4% υψηλότερα στα 4.213,60 δολάρια ανά ουγγιά.

1

Οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων σημείωσαν πτώση 1%, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τις 5 Νοεμβρίου.

“Η κυβέρνηση ανοίγει στις ΗΠΑ και η αγορά αναμένει δημοσιεύσεις οικονομικών δεδομένων, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα δείξουν ότι η αμερικανική οικονομία έχει αποδυναμωθεί”, δήλωσε ο Bart Melek, επικεφαλής στρατηγικών εμπορευμάτων στην TD Securities.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, αναμένεται να ανάψει “πράσινο φως” στη συμφωνία που θα τερματίσει το μακροβιότερο shutdown στην ιστορία των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, η τιμή spot του ασημιού κατέγραψε κέρδη 4,6% στα 53,58 δολάρια ανά ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, η πλατίνα γνώρισε άνοδο 2% στα 1.616,80 δολάρια και το παλλάδιο κέρδισε 2,5% και διαμορφώθηκε στα 1.480,58 δολάρια.

Διαβάστε επίσης

Κατάρρευση για τις τιμές του πετρελαίου, κάτω από τα 63 δολάρια/βαρέλι υποχωρεί το Brent

H Elpedison αλλάζει όνομα και γίνεται… Enerwave – Στόχος ο διπλασιασμός του μεριδίου αγοράς έως το 2026

BFF Group: Σε ιστορικό υψηλό οι χορηγήσεις, αύξηση κερδών 3% το Q3