Το scouting του Ολυμπιακού δεν σταματά ποτέ. Οι άνθρωποι του συλλόγου παρακολουθούν συνεχώς τις εγχώριες διοργανώσεις υποδομών και ψάχνουν το επόμενο «next big thing» — τον παίκτη που θα περάσει από τα προπονητικά γήπεδα του Ρέντη και σε λίγα χρόνια θα αποφέρει δεκάδες εκατομμύρια.
Στο μικροσκόπιο των «ερυθρόλευκων» έχει μπει ο Γκάμπριελ Κοντράσι, ένας 17χρονος επιθετικός που κάνει θραύση στην U19 του Αστέρα AKTOR. Με 3 γκολ και 1 ασίστ σε 7 εμφανίσεις, ο νεαρός με αλβανική καταγωγή και γεννημένος στα Γιαννιτσά έχει ήδη κληθεί στις μικρές εθνικές της Ελλάδας και δείχνει έτοιμος να ανέβει επίπεδο.
Στην Τρίπολη δεν τον κρύβουν – τον ανέδειξαν. Από τα 13 του στην ακαδημία του Αστέρα, φέτος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα prospect της γενιάς του. Και στον Ρέντη το ξέρουν: άνθρωποι του Ολυμπιακού τον έχουν παρακολουθήσει αρκετές φορές, αναγνωρίζοντας στο παιχνίδι του ωριμότητα, ταχύτητα σκέψης και καθαρό ένστικτο περιοχής.

Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδες από τη Γερμανία έχουν ήδη αρχίσει να «σκανάρουν» την υπόθεσή του, όμως ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως όταν θέλει έναν ποδοσφαιριστή, κινείται έγκαιρα και αποτελεσματικά.
H νέα φιλοσοφία
Η περίπτωση Κοντράσι δεν είναι μεμονωμένη. Εντάσσεται στη νέα φιλοσοφία του συλλόγου που πλέον δεν περιορίζεται στο να αγοράζει έτοιμους παίκτες, αλλά επενδύει συστηματικά στην παραγωγή και στην υπεραξία. Οι επιτυχίες των τελευταίων ετών – με τον Μπάμπη Κωστούλα να γίνεται «χρυσό» προϊόν εξαγωγής και τον Χρήστο Μουζακίτη να καθιερώνεται ως βασικό γρανάζι της πρώτης ομάδας – αποδεικνύουν ότι ο Ολυμπιακός αλλάζει μοντέλο.
Οι ακαδημίες του Ρέντη αποτελούν πλέον βιομηχανία ποδοσφαιρικής ανάπτυξης: εξειδικευμένοι προπονητές, νέα τεχνολογία, φυσιοθεραπεία επιπέδου Premier League και ένα δίκτυο scouting που εκτείνεται από τα τοπικά πρωταθλήματα έως τα διεθνή τουρνουά νέων. Ο στόχος; Να παράγει – και στη συνέχεια να πουλά – με τον τρόπο που το κάνουν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες.
Ο Κοντράσι είναι απλώς το επόμενο κεφάλαιο σε αυτή τη στρατηγική. Ένας πιτσιρικάς με νούμερο 47 στη φανέλα, που δεν έχει ακόμα ενηλικιωθεί, αλλά ήδη παίζει απέναντι σε μεγαλύτερους και ξεχωρίζει. Αν όλα πάνε όπως δείχνουν, δεν θα αργήσει η στιγμή που το όνομά του θα γραφτεί στο πλάι εκείνων που ο Ολυμπιακός πρώτα ανέδειξε και ύστερα μοσχοπούλησε στην Ευρώπη.
Διαβάστε επίσης:
Γήπεδο ποδοσφαίρου… πάνω σε ουρανοξύστη; Η αλήθεια για ένα αδιανόητο project!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τζον Χίλι: Δέσμευση των συμμάχων του Κιέβου για στρατιωτική βοήθεια $35 δισ. στην Ουκρανία το 2026
- Τραμπ: «Μπορεί να έχουμε συμφωνία με το Ιράν σε ένα μήνα»
- Τραμπ: Την επόμενη εβδομάδα η ανακοίνωση του σχεδίου χρηματοδότησης για την ανοικοδόμηση της Γάζας
- Γαλλία: Συνελήφθησαν 9 ύποπτοι για απάτη 10 εκατ. ευρώ με την έκδοση εισιτηρίων για το Λούβρο και τις Βερσαλλίες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.