ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αγγελική Φράγκου (Navios Maritime Partners): Αγόρασε δύο νεότευκτα, παρέλαβε άλλο ένα και πούλησε δύο τάνκερ – Διαθέτει συνολικά 171 πλοία
Η Navios Maritime Partners, της Αγγελικής Φράγκου, με αξιολόγηση BB από την S&P, έδωσε εντολή στις νορβηγικές επενδυτικές τράπεζες να οργανώσουν μια σειρά από συζητήσεις με επενδυτές σταθερού εισοδήματος, ξεκινώντας από σήμερα 20 Οκτωβρίου 2025.
Ενδέχεται να ακολουθήσει έκδοση πενταετούς, ομολόγου σε δολάρια ΗΠΑ, με την επιφύλαξη, μεταξύ άλλων, των συνθηκών της αγοράς.
Τα καθαρά έσοδα από την προβλεπόμενη έκδοση ομολόγων προορίζονται να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή ορισμένων από τις ανεξόφλητες δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς του ομίλου.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει εξασφαλισμένα έσοδα για τα επόμενα χρόνια 3,1 δισ. δολάρια.
Η Navios Partners διαχειρίζεται σήμερα 65 πλοία ξηρού φορτίου, 51 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 56 δεξαμενόπλοια, συμπεριλαμβανομένων 17 νεότευκτων δεξαμενόπλοιων (12 δεξαμενόπλοια aframax/LR2 και πέντε δεξαμενόπλοια MR2 που έχουν ναυλωθεί με συμβάσεις bareboat), τα οποία αναμένεται να παραδοθούν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2028, καθώς και οκτώ νεότευκτα εμπορευματοκιβωτίων (τέσσερα εμπορευματοκιβωτίων 7.900 TEUs και τέσσερα εμπορευματοκιβωτίων 8.850 TEUs), τα οποία αναμένεται να παραδοθούν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2028.
Ο στόλος της Navios Partners έχει μεταφορική ικανότητα 15,1 εκατομμυρίων dwt (8,6 εκατομμύρια dwt για πλοία ξηρού φορτίου και 6,5 εκατομμύρια dwt για δεξαμενόπλοια) και 287.243 TEUs για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με μέσο όρο ηλικίας τα 9,7 έτη.
Διαβάστε επίσης
Παναγιώτα Διαμαντή: Πώς το όραμα μιας δασκάλας δίνει «Νέα Ζωή στο Χωριό» και σώζει σχολεία
Ο πρίγκιπας Άντριου, ο Ρουβίκωνας και οι πέφτουλες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στάρμερ: Η Βρετανία στέλνει 4 αεροσκάφη Typhoon στο Κατάρ και ελικόπτερα στην Κύπρο
- ΗΠΑ: Επιβραδύνθηκε η παραγωγικότητα των εργαζομένων στο δ’ τρίμηνο
- Helleniq Energy: Η ελληνική αποστολή στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες Μιλάνο – Κορτίνα 2026
- Reuters: Το Ισραήλ θέλει να επιτεθεί στις υπόγειες εγκαταστάσεις βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.