ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο χρυσός περιόρισε τα κέρδη του στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης, υποχωρώντας κάτω από τα 4.000 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε πάρει ώθηση από τις νέες απειλές του Τραμπ για επιβολή νέων δασμών στην Κίνα που έστρεψε τους επενδυτές προς ασφαλή περιουσιακά στοιχεία.
Ειδικότερα, ο χρυσός spot πρόσθεσε 0,4% στα 3.989,49 δολάρια η ουγγιά, ενώ στην εβδομάδα ενισχύθηκε κατά 2,7%. Τα futures παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 0,7% στα 4.000,40 δολάρια.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν υπάρχει λόγος να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ σε δύο εβδομάδες στη Νότια Κορέα, όπως είχε προγραμματιστεί. Οι ΗΠΑ εξετάζουν μια μεγάλη αύξηση των δασμών στις κινεζικές εισαγωγές, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Truth Social.
Μετά την είδηση, ο χρυσός ξεπέρασε για λίγο το όριο των 4.000 δολαρίων/ουγγιά, ανεβαίνοντας στα 4.022,52 δολάρια.
“Η επανέναρξη του εμπορικού πολέμου θα προκαλέσει πτώση του δολαρίου και θα είναι ευνοϊκή για τα ασφαλή καταφύγια”, σχολίασε ο Tai Wong, ανεξάρτητος έμπορος μετάλλων.
Το δολάριο υποχώρησε κατά 0,5%.
Οι αγορές παρακολουθούν επίσης τους κινδύνους που σχετίζονται με την πιθανή κατάρρευση της γαλλικής κυβέρνησης και τη συνέχιση του shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης.
Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα το ασήμι spot πρόσθεσε 2,1% στα 50,13 δολάρια η ουγγιά, μια μέρα μετά το ρεκόρ των 51,22 δολαρίων. Από την αρχή του έτους το ασήμι έχει τρέξει ράλι 73%. Τα futures του ασημιού διαπραγματεύονταν στα 47,32 δολάρια.
Η πλατίνα σημείωσε πτώση 1,4% στα 1.596,55 δολάρια και κατέγραψε εβδομαδιαίες απώλειες, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε κατά 0,3% στα 1.406,87 δολάρια, σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο άνω του 12,6%.
Διαβάστε επίσης:
Εύβοια: Νεκρός 65χρονος που έπεσε από σκάλα
Κεραμέως: Τι ακούσαμε και τι δεν ακούσαμε από την αντιπολίτευση για τα εργασιακά
Γερμανία: Την κατάργηση 1.400 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η θυγατρική της Bosch, BSH
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ίδρυμα Ευγενίδου – CERN: Στρατηγική συνεργασία για STEM εκπαίδευση και μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα
- Politico: Το εκλογικό «παράθυρο» σε Ουγγαρία και Γαλλία που κρίνει την ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας
- Σταύρος Παπασταύρου μετά τις επαφές με Burgum και Wright: «Η ενέργεια αποτελεί πυλώνα ασφάλειας και ανάπτυξης»
- Αλεξανδρούπολη: Δείτε live το 2ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.