ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Σχετικά με το θέμα της πράσινης ναυτιλίας, ενώ υποστηρίζω πλήρως την ανάγκη για ενιαίες παγκόσμιες αποφάσεις, εξακολουθώ να εύχομαι οι αποφάσεις που θα ληφθούν να είναι ρεαλιστικές», τόνισε στην παρέμβαση του από το Λονδίνο, στο συνέδριο της Capital Link, Dr. Νικόλας Τσάκος, Founder & CEO – TEN LTD (NYSE: TEN), πρώην Chairman – INTERTANKO (2014-2018), καθώς και μέλος της Ελληνικής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου.
Αναφερόμενος, ο Νίκος Τσάκος, στα ζητήματα του ναυτιλιακού Λονδίνου, είπε: “Παραδοσιακά, στο Λονδίνο χτυπά η καρδιά της ναυτιλίας. Φέτος, ο Όμιλος Τσάκος γιορτάζει 50 χρόνια σε αυτήν την πόλη.
Ο πατέρας μου εγκατέστησε για πρώτη φορά την εταιρεία εδώ τη δεκαετία του 1970 και από τότε συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε. Σχεδόν 200 ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες χρησιμοποίησαν αυτή την πόλη ως έδρα από τη δεκαετία του 1960 έως τη δεκαετία του 1990. Η Ελλάδα και το Λονδίνο είναι στενά συνδεδεμένες. Ωστόσο, πρόσφατα, έχουν αναπτυχθεί και άλλοι ναυτιλιακοί κόμβοι όπως η Σιγκαπούρη, η Γενεύη και ο ομορφότερος από όλους, η Αθηναϊκή Ριβιέρα».
Στην συνέχεια, ο Νίκος Τσάκος, επισήμανε:
«Οι βρετανικές αρχές πρέπει να καταβάλουν επιπλέον προσπάθειες όσον αφορά την επίλυση σημαντικών ζητημάτων, προκειμένου να διατηρήσουν την υπεροχή του Λονδίνου.
Η ναυτιλία μεταφέρει το 80% των παγκόσμιων αγαθών και συμβάλλει σε λιγότερο από το 3% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα, ωστόσο εξακολουθεί να λειτουργεί κάτω από το ραντάρ και πιστεύω ότι αξίζει περισσότερο σεβασμό για τον ζωτικό της ρόλο. Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες του κλάδου και να διασφαλιστεί ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είναι ενημερωμένοι για τα πρακτικά εμπόδια των καθημερινών δραστηριοτήτων.”
Διαβάστε επίσης
Costamare (Κωστής Κωνσταντακόπουλος): Τα μερίσματα στους μετόχους θα καταβληθούν στις 15 Οκτωβρίου
Xclusiv: Οι Έλληνες εφοπλιστές ναυπηγούν 644 πλοία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Exxon Mobil: Πρόστιμο άνω των $11 εκατ. σε θυγατρική της για παραπλανητικές διαφημίσεις καυσίμων
- Τζέσε Τζάκσον: Πέθανε ο στενός συνεργάτης και συνεχιστής του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
- Χαμενεΐ: Προειδοποιεί τον Τραμπ – «Και ο ισχυρότερος στρατός μπορεί να δεχθεί τέτοια «σφαλιάρα» που δεν θα μπορεί να σηκωθεί»
- Σιτάρι: Χαμηλό εβδομάδας με πτώση έως 1,4%
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.