O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε την Πέμπτη ότι η Ρωσία θα απαντήσει άμεσα αν η Ευρώπη προκαλέσει τη Μόσχα, τονίζοντας ότι η απάντηση θα είναι πειστική.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι πολιτικές ελίτ στην Ευρώπη προκαλούν υπερβολική υστερία υποστηρίζοντας πως ο πόλεμος με τη Ρωσία είναι κοντά. «Είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι η Ρωσία θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ», τόνισε, απορρίπτοντας όλες τις καταγγελίες περί επιθετικότητας ως ανυπόστατες.

1

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να προχωρήσει σε επίθεση για λόγους ασφαλείας, αλλά προειδοποίησε για τη λήψη αντίμετρων απέναντι στη στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης. Ειδική αναφορά έκανε στην ενίσχυση του γερμανικού στρατού.

«Η Ρωσία δεν πρέπει να προκαλείται, καθώς η αδυναμία είναι απαράδεκτη», κατέληξε, προειδοποιώντας πως όποιος επιχειρήσει στρατιωτικό ανταγωνισμό θα βρει τη Ρωσία έτοιμη να απαντήσει γρήγορα και δυναμικά.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: Οι εξοπλισμοί υπηρετούν την υπεράσπιση της κυριαρχίας και το εθνικό δόγμα της αποτροπής

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Όσο υπάρχει το casus belli η Ελλάδα θα λέει «όχι» στη συμμετοχή της Τουρκίας στο SAFE

Η Ρωσία ετοιμάζεται να συνδέσει τον κατεχόμενο ουκρανικό πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στο δικό της ηλεκτρικό δίκτυο