Η απόφαση του Γιώργου Μυλωνάκη να προσέλθει ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ φέρνει πλέον νέα δεδομένα.

Αφού όχι μόνο θα απαντήσει δια ζώσης στα όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση περί εμπλοκής του στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και πως γνώριζε για την έρευνα που εξελίσσονταν αλλά αναμένεται να δώσει απαντήσεις και για τα όσα διαρρέονται για την περίπτωση του Χρήστου Μπουκώρου.

1

Ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε δηλώσει μέσα στο καλοκαίρι μετά την παραίτηση του από την κυβέρνηση λόγο της δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ πως γνώριζε ότι παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του εδώ και 16 μήνες και πως είχε ενημερωθεί από κυβερνητικά στελέχη.

Αυτή η αποστροφή του πύκνωσε τις φήμες πως τον είχε ενημερώσει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης.

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα αλλά είναι σαφές πως όταν θα προσέλθει στην Εξεταστική ο Γιώργος Μυλωνάκης θα ερωτηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο; Και πως γνώριζε η κυβέρνηση πως κυβερνητικά στελέχη είχαν νόμιμες επισυνδέσεις;

Για την ώρα πάντως ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού μέσω της επιστολής που έστειλε το πρωί της Τετάρτης στον πρόεδρο της Εξεταστικής υποστηρίζει πως «τίθεμαι, αυτονόητα και ανεπιφύλακτα, στην διάθεση της Επιτροπής, προκειμένου να καταθέσω, στο πλαίσιο του θεσμικού μου ρόλου.

Παρά το γεγονός ότι όλα τα ερωτήματα που μου έχουν τεθεί, έχουν απαντηθεί επαρκώς τόσο με δημόσιες τοποθετήσεις μου όσο και με δύο παρουσίες μου στο Εθνικό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, επιθυμώ με την κλήση μου στην Εξεταστική Επιτροπή να συμβάλλω, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, στη διερεύνηση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει».

Έλεγχος

Την ίδια ώρα από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν όσον αφορά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ πώς η σημερινή κυβέρνηση ήταν η πρώτη η οποία πριν από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έστειλε 5.200 ΑΦΜ για έλεγχο, άρα και ποινικό έλεγχο με αποτέλεσμα πολλές υποθέσεις τώρα να είναι, εκτός από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελίας, σε πολύ προχωρημένο στάδιο στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Απαντήσεις

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πώς η Εξεταστική έχει αξία γιατί πρέπει να δούμε τι έκαναν όλοι όσοι διοίκησαν τον ΟΠΕΚΕΠΕ, συμπεριλαμβανομένων και των επικεφαλής στην κυβέρνηση της ΝΔ. Έκαναν διασταυρωτικούς ελέγχους; Γιατί εφάρμοσαν την τεχνική λύση; Τι είναι η τεχνική λύση; Τι έκανε η Αυτοδιοίκηση;

Οι καταθέσεις των δύο πρώην προέδρων του ΟΠΕΚΕΠΕ Νίκου Σαλάτα και Ευάγγελου Σημανδράκου γκρεμίζουν το αφήγημα συγκάλυψης ή εμπλοκής του Μαξίμου με στόχο να καλυφθεί η υπόθεση λένε κυβερνητικά στελέχη. Αφού και οι δύο, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, ανέδειξαν ότι δεν ισχύει αυτό για το οποίο προσπαθεί να πείσει τον κόσμο η αντιπολίτευση, δηλαδή τα περί προσπάθειας συγκάλυψης της έρευνας από το Μαξίμου.

Κατά τα ίδια στελέχη ο Νίκος Σαλάτας με την κατάθεσή του ανέδειξε ότι ο Γιώργος Μυλωνάκης τον πίεζε για να αφήσει την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να κάνει τη δουλειά της ενώ ο Ευάγγελος Σημανδράκος ξεκαθάρισε ότι το Μαξίμου του είπε «να κάνει αυτό που πιστεύει σωστό», για τους διασταυρωτικούς ελέγχους και για όλα τα υπόλοιπα.

Διαβάστε επίσης:

Βιομηχανία: Τι αλλάζει στο σχέδιο ΣΕΒ για το ενεργειακό κόστος- Σήμερα οι τελικές αποφάσεις

Κατασκευές: Ρεκόρ ανεκτέλεστου στα 17 δισ. – Παραχωρήσεις και ΣΔΙΤ οδηγούν την έκρηξη κερδοφορίας στο α’ εξάμηνο

Γιατί ο Γιώργος Μυλωνάκης επέλεξε τώρα να πάει στην εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ