
Δεν πρόλαβα να γράψω το άρθρο για τον τηλεοπτικό βόθρο που υπηρετούν πιστά διάφοροι παρουσιαστές, όπως ο Λιάγκας για παράδειγμα με τα εξαπτέρυγά του, και ήρθε η επιβεβαίωση.
Το νέο –παλιό- πουλέν της ελληνικής «γραβατωμένης» trash TV, ο Σταύρος Μπαλάσκας, ήρθε να με επιβεβαιώσει πανηγυρικά. Και να μου αποδείξει ότι για τα νούμερα, τα «νούμερα» μπορούν όλα να τα κάνουν.
Ακόμη και να δείξουν το δασύτριχο στέρνο τους, σε μια επίδειξη αντρίλας, αρσενικής αυταρέσκειας μπροστά στις κάμερες και σύγκρισης με τον έτερο αστυνομικό αναλυτή, τον ωραίο Μπρούμελ της Ελληνικής Αστυνομίας (έστω και στη σύνταξη), Γιώργο Καλιακμάνη.
Βεβαίως, ο παρουσιαστής της νέο trash TV, Γιώργος Λιάγκας, προφανώς επειδή κάποιοι στο διάλειμμα του… σφύριξαν ότι ακόμη και τα «σκουπίδια» έχουν ένα όριο, ακόμη και οι τηλεθεατές «γκώνουν» με τέτοιες ανοησίες, ζήτησε συγγνώμη.
Αλλά ποιος τον πιστεύει με τόσες συγγνώμες που έχει πει; Και ποιος πιστεύει τον Μπαλάσκα που επίσης ζήτησε συγγνώμη γιατί είναι αυθόρμητος; Είπαμε… νούμερα.
Όμως, ας αφήσουμε την τηλεοπτική απαξία και ας πάμε στο πρόσωπο, στον πρωταγωνιστή, στο subject που λένε και στο χωριό μου.
Στον Στράτο Μπαλάσκα ως παράδειγμα προς μίμηση. Ως τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας μας, τον γαμπρό για κάθε κόρη μας. Τον επιτυχημένο Ελληνα κι αυτόν που θα θέλαμε να μοιάσουν τα παιδιά μας.
Ναι, κυρίες και κύριοι σας προτρέπω. Μην κάνετε τα παιδιά σας δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς. Μπαλάσκες κάντε τα για να δούνε προκοπή, επιτυχίες, τηλεοπτική προβολή και πολλά – πολλά μηνύματα από γυναίκες, όπως μας αποκάλυψε πρόσφατα ο πρώην συνδικαλιστής.
«Παίρνω μηνύματα», είπε, «αλλά τώρα είναι πιο περίεργα» είπε «κλείνοντας το μάτι» στην κάμερα κι αφήνοντας τη φαντασία μας να δουλέψει.
Ναι λοιπόν. Αυτός είναι ένας επιτυχημένος Ελληνας που ζηλεύουμε όλοι. Πήγε στην Αστυνομία, αφού πρώτα είχε δουλέψει σκληρά – όπως υποστηρίζει- σαν τον Βασιλάκη Καϊλα στις ελληνικές ταινίες.
Εκεί, στην Αστυνομία δηλαδή, ήταν στα περιπολικά, κι έχει κάνει – όπως υποστηρίζει πάντα- χιλιάδες ώρες στο δρόμο. Κι έχουν δει τα μάτια του…
Εγώ τον φαντάζομαι σαν τον Σούπερμαν, αλλά χωρίς το πάνω μέρος της στολής, να ανεμίζει το δασύτριχο στήθος του, συντονισμένα με την κόκκινη κάπα, την ώρα που πιάνει τους κακούς.
Αληθινός ήρωας, ωραίος ως Ελλην, που είπε κάποτε ο Νίκος Εγγονόπουλος στον Μπολιβάρ.
Αλλά μην μπερδεύω τον Μπαλάσκα με ποίηση, και μάλιστα υπερρεαλιστική. Μια χαρά υπηρετεί τον σουρεαλισμό της ελληνικής τηλοψίας.
Ο Μπαλάσκας, λοιπόν, έμπλεξε και με τα συνδικαλιστικά, μια ζωής συνδικάλας δηλαδή, κι απορώ πώς τα προλάβαινε όλα.
Και υπερασπιστής των αδυνάτων, και απηνής διώκτης του εγκλήματος και Ρομπέν των αστυνομικών. Αυτός δεν είναι άνθρωπος, αυτός είναι πολυεργαλείο.
Τον θυμάμαι να πλακώνεται στην τηλεόραση με τον Γιάννη Πρετεντέρη, για εκείνη την υπόθεση του φοιτητή που εδάρη ανηλεώς από συναδέλφους του Μπαλάσκα, γνωστή και ως υπόθεση «ζαρντινιέρα».
Ηταν τότε που ο λάβρος συνδικαλιστής μιλούσε για το φρόνημα της Αστυνομίας που έχει πληγεί γιατί κάναμε κριτική στους «μπάτσους» κι όχι στους αστυνομικούς, που χτύπησαν με τον πιο άθλιο και δειλό τρόπο ένα νέο παιδί.
Τον θυμάμαι να μιλάει για «επαγγελματίες διαδηλωσάκηδες» του ΚΚΕ και του Συνασπισμού και να διαγράφεται από την ΠΟΕΣΥ καταγγέλλοντας ότι είχε φάει και… συνδικαλιστικό ξύλο.
Αξέχαστος Μπαλάσκας με τις επιθέσεις του κατά της Δικαιοσύνης ή όταν έδινε «οδηγίες» πώς να γλιτώσει ένας γυναικοκτόνος, με αφορμή τη δολοφονία που έκανε ο Μπάμπης Αναγωστόπουλος.
Κι εκεί που είχε πέσει στη λήθη, πήρε τη σύνταξή του και άρχισε να δηλώνει «αστυνομικός αναλυτής». Τύφλα να έχει το FBI μιας και ο Μπαλάσκας μιλά επί παντός του… αστυνομικού επιστητού, συνήθως μηρυκάζοντας ό,τι έχει διαβάσει στα sites ή ότι του λένε οι «πηγές» του, αμφιβόλου αξίας συνήθως.
Βεβαίως, επειδή η αξία του δεν αναγνωρίζεται απλά με παρουσίες στα ενημερωτικά πρωϊνάδικα ή στις κους – κους εκπομπές της πλαστικής λάμψης και ανοησίας, αποφάσισαν τα κανάλια να του δώσουν και μισθό.
Τι τζάμπα να πάει χαμένη τόση γνώση;
Ετσι, λοιπόν, ο πτωχός πλην τίμιος νέος, ο Βασιλάκης Καϊλας της νιότης του, ικανός οδηγός στα περίπολα, κι ένας Σούπερμαν από τα Lidl, συνδικαλιστής με διαπρύσιο λόγο υπέρ των αστυνομικών, τώρα και πετυχημένος τηλεοπτικός σχολιαστής.
Είναι να μην αναφωνήσεις «εύγε» για την επιτυχία του; Είναι να μη θέλεις τα παιδιά σου να γίνουν Μπαλάσκες;
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ: Ο Θοδωρής Κυριακού στο τιμόνι μια νέα διεθνούς συμμαχίας
- Το σημαντικό ραντεβού για τα F-35, η κίτρινη κάρτα στον Καράογλου, το βιβλίο του Αλεξ, τι θα γίνει με το καλώδιο κι ένα quiz για τον μαρτυριάρη βουλευτή
- Γιάννης Μπουρνιάς: Ο φωτογράφος που με τον φακό του που αποκαλύπτει τη μοναξιά και τα μυστικά της νύχτας
- Όμιλος Affidea: Η νέα επένδυση – ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, τα γενέθλια και η πρόσκληση του Ά. Γεωργιάδη
