ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χατζηβασιλείου: «Ακριβό το εισιτήριο του Ερντογάν στον Λευκό Οίκο – Η Ελλάδα έχει ήδη το προβάδισμα»
Την πώληση εκατοντάδων πυραύλων για τον εξοπλισμό των μαχητικών αεροσκαφών F-35 της Γερμανίας ενέκρινε χθες, Πέμπτη, η Υπηρεσία Αμυντικής Συνεργασίας (DSCA) των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της DSCA, η Γερμανία θα αγοράσει έως και 400 πυραύλους αέρος-αέρος ΑΙΜ-120D-3, αξίας 1,05 δισεκατομμυρίου ευρώ, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν αργότερα για τον εξοπλισμό των νέων μαχητικών F-35 που προμηθεύονται οι ένοπλες δυνάμεις της. Η παραγγελία έχει εγκριθεί από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και τώρα θα πρέπει να εγκριθεί και από το Κογκρέσο.
Η προτεινόμενη πώληση «θα βελτιώσει την ικανότητα της Γερμανίας να αντιμετωπίζει τρέχουσες και μελλοντικές απειλές επεκτείνοντας τις δυνατότητες αέρος-αέρος του γερμανικού προγράμματος F-35 και υποστηρίζοντας τις κοινές απαιτήσεις σχεδιασμού, εκπαίδευσης και λειτουργίας της Γερμανίας και του ΝΑΤΟ», αναφέρει η DSCA στην εισήγησή της προς το Κογκρέσο.
Διαβάστε επίσης
Αριστοτέλης Ωνάσης: Οι 15 συμβουλές του billionaire για πλούτη και επιτυχία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κοντογεώργης: Η χώρα μας έχει πετύχει πολλά στην εξωτερική της πολιτική
- Άστοχη δήλωση Καράογλου για τους νεκρούς μάρτυρες του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Πέθαναν από το άγχος τους»
- ΕΥΑΘ: Στα 41,4 εκατ. ευρώ τα έσοδα – Εντυπωσιακά EBITDA στα 7,9 εκατ. ευρώ
- Χατζηδάκης: Νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη των λιγνιτικών περιοχών
