ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον απέρριψε σήμερα ισχυρισμούς του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν ότι η Σουηδία “καταρρέει” λόγω της αύξησης της βίας των συμμοριών, χαρακτηρίζοντάς τους “σκανδαλώδη ψέματα”.
Νωρίτερα σήμερα ο Ορμπάν είχε γράψει στο X, επικαλούμενος άρθρο γερμανικής εφημερίδας και ισχυριζόμενος ότι εγκληματικά δίκτυα στη Σουηδία στρατολογούν ως δολοφόνους ανήλικα παιδιά.
Ο Ορμπάν ισχυρίσθηκε πως “περισσότερα από 280 ανήλικα κορίτσια” έχουν συλληφθεί για φόνο και κατηγόρησε τη σουηδική κυβέρνηση ότι κάνει μαθήματα στην Ουγγαρία για το κράτος δικαίο, παρά την επιδεινούμενη, όπως υποστήριξε, κατάσταση της ασφάλειας στη Σουηδία.
Ο Κρίστερσον απάντησε γρήγορα μέσω του X λέγοντας: “Αυτά είναι σκανδαλώδη ψέματα. Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι προέρχονται από τον άνθρωπο που διαλύει το κράτος δικαίου στη χώρα του”.
Ο Κρίστερσον πρόσθεσε πως ο Ορμπάν είναι “απελπισμένος ενόψει των επικείμενων ουγγρικών εκλογών”.
Play Video
Το Γαλλικό Πρακτορείο διευκρινίζει πως το άρθρο που επικαλείται ο ούγγρος πρωθυπουργός είναι ένα τηλεγράφημα του ίδιου του Γαλλικού Πρακτορείου που αναδημοσιεύθηκε από τη γερμανική εφημερίδα Die Welt και περιγράφει τον ακόμη συγκεχυμένο ρόλο των κοριτσιών στο οργανωμένο έγκλημα στη Σουηδία.
Οι “280 ανήλικες που έχουν συλληφθεί για φόνο”, σύμφωνα με τον Ορμπάν, είναι στην πραγματικότητα, σύμφωνα πάντα με το AFP, 280 κορίτσια ηλικίας από 15 ως 17 ετών, τα οποία διώκονται για τρεις κατηγορίες αδικημάτων συνολικά: φόνους, ανθρωποκτονίες εξ αμελείας και επιθέσεις το 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελίας. Τη χρονιά εκείνη σημειώθηκαν 4 φόνοι και ανθρωποκτονίες εξ αμελείας και 277 επιθέσεις. Τα δεδομένα αυτά δεν συνδέονται απαραιτήτως με το οργανωμένο έγκλημα.
Διαβάστε επίσης:
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος πρόεδρος της Εξεταστικής επιτροπής
Κίνα: Στο στόχαστρο η Nvidia – Κλιμακώνονται οι εντάσεις στις ΗΠΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δένδιας: Νέα μεγάλη διάκριση για τον Καραλή στο άλμα επί κοντώ
- Οικογένεια Στέγγου: Με ανασφάλιστους ναυτικούς πιάστηκε το πολυτελές σκάφος «MY TOY» – Τι καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ
- ΗΠΑ: Η υποστήριξη της κυβερνήτριας της Νέας Υόρκης στον Μαμντάνι προκαλεί την αντίδραση του Τραμπ
- ‘Όμιλος Antenna συνεργασία με το Atlantic Council για τη σύσφιξη των σχέσεων Ευρώπης και Μέσης Ανατολής
