ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεντβέντεφ: Απειλεί με κατάληψη ουκρανικών εδαφών και βρετανικής περιουσίας μετά τη δέσμευση ρωσικών κεφαλαίων
Να προειδοποιήσει τις ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να μην επιχειρήσουν να κατασχέσουν τα «παγωμένα» περιουσιακά της στοιχεία, έσπευσε την Δευτέρα η Ρωσία, στον απόηχο των τελευταίων πληροφορίων ότι η ΕΕ εξετάζει να χρησιμοποιήσει τα ρωσικά assets για να βοηθήσει την Ουκρανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Politico, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο της χρήσης ρωσικών κεφαλαίων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από ομόλογα που λήγουν και ανήκουν στη Ρωσία για τη χρηματοδότηση ενός «Δανείου Αποζημιώσεων» για την Ουκρανία.
Όπως μετέδωσε το Reuters, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση να βρει έναν νέο τρόπο να χρηματοδοτήσει την άμυνα της Ουκρανίας έναντι της Ρωσίας, χρησιμοποιώντας τα ταμειακά υπόλοιπα που σχετίζονται με τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που παραμένουν «παγωμένα» στην Ευρώπη.
«Εάν συμβεί αυτό, η Ρωσία θα καταδιώξει τα κράτη της ΕΕ», όπως έγραψε ο πρώην Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο Telegram, «καθώς και μεμονωμένες χώρες της ΕΕ που προσπαθούν να κατασχέσουν την περιουσία μας, μέχρι το τέλος του αιώνα».
Η Ρωσία θα καταδιώξει τα ευρωπαϊκά κράτη με «όλους τους δυνατούς τρόπους» και σε «όλα τα πιθανά διεθνή και εθνικά δικαστήρια», καθώς και «εξωδικαστικά», δήλωσε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος υπηρετεί ως αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
Η Ρωσία διαμηνύει ότι οποιαδήποτε κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων ισοδυναμεί με κλοπή από τη Δύση και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα ομόλογα και τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης.
Διαβάστε επίσης:
Παπασταύρου για Chevron: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα το ενδιαφέρον της
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βρέθηκε σημείωμα του Τάιλερ Ρόμπινσον: «Έχω την ευκαιρία να σκοτώσω τον Τσάρλι Κερκ και θα το κάνω»
- Σκρέκας: Δημιουργούμε οικονομία που παράγει και επιστρέφει μέρισμα
- Δάνειο 102,3 εκατ. ευρώ για τον Κάθετο Διάδρομο φυσικού αερίου υπέγραψε η Bulgartransgaz
- Θεσσαλονίκη: Αιματηρό επεισόδιο στη δυτική είσοδο της πόλης – Για κακούργημα διώκεται η 36χρονη
